RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppturen fortsetter for Scana

Sist oppdatert:
Scana fortsetter den sterke trenden også i andre kvartal etter at skuta ble snudde for et par år siden.
Etter en tøff snuoperasjon og med hovedmarkedene i medvind har Scana Industrier de siste to årene utviklet seg til et av de mest lønnsomme industriselskapene på børsen. Andre kvartal er ikek noe unntak for konsernet.

Driftsinntektene økte fra 464 millioner i andre kvartal i fjor til 623 millioner i årets vårkvartal. Driftsresultatet økte samtidig fra 47 millioner til 76 millioner kroner. I første kvartal i år endte driftsinntektene på 616 millioner kroner med et driftsresultat på 68 millioner kroner.

Resultat før skatt lød i andre kvartal på 69 millioner kroner, mot henholdsvis 44 og 55 millioner i andr ekvartal i2006 og første kvartal i år.

Den positive utviklingen i ordreboken har også fortsatt gjennom kvartal og var ved utgangen på 2.038 millioner kroner. Ved inngangen til året var ordreboken på 1.662 millioner kroner.

- Scanas selskaper har som følge av høy kapasitetsutnyttelse og lange leveringstider vært noe restriktive med å akseptere ordre langt frem i tid. Til slike ordre er det knyttet usikkerhet omkring varekostnader og produksjonskapasitet som normalt ikke kan sikres på tidspunkt for kontraktsinngåelse, skriver selskapet om situasjonen.

Scan-styret forventer at den gode etterspørselen skal fortsette gjennom året og i 2008.

Scana Industrier er et nordisk industrikonsern med tre forretningsområder: Stål, Marin og Olje og Gass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere