RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opptøyer etter demonstrasjon i Latvia

Sist oppdatert:
Riga (NTB-TT-Reuters): Politiet tok i bruk tåregass for å bryte opp opptøyer som oppsto etter en demonstrasjon mot regjeringen i Latvia tirsdag.

Rundt 10.000 mennesker deltok i en av de største demonstrasjonene i Riga siden landet ble uavhengig i 1991 for å protestere mot regjeringens økonomiske politikk og korrupsjon og kreve nyvalg.

Men flere hundre unge, både russisk- og latvisk-talende og mange av dem beruset, brøt etterpå ut og gikk til angrep på statlige bygninger og nasjonalforsamlingen i Rigas gamleby med flasker og steiner.

De knuste vinduer i finansdepartementet, satte fyr på politibiler og plyndret flere butikker.

Opptøyene tok slutt først etter flere timer da politiet fikk forsterkninger. 126 personer ble arrestert, mens fem demonstranter og tre politifolk ble skadd.

Latvia er hardt rammet av den globale økonomiske krisen. Arbeidsløsheten vokser, og Det internasjonale pengefondet IMF og de nordiske landene har tilbudt landet 10,5 milliarder dollar i hjelp. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere