RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opptøyer etter politidrap på svart tenåring i USA

OPPTØYER: En mann løper ut av en butikk etter å ha forsynt seg av vareutvalget. Opptøyene i Ferguson, en forstad til den amerikanske byen St. Louis, startet søndag etter at 18 år gamle Michael brown ble skutt og drept av politiet.
OPPTØYER: En mann løper ut av en butikk etter å ha forsynt seg av vareutvalget. Opptøyene i Ferguson, en forstad til den amerikanske byen St. Louis, startet søndag etter at 18 år gamle Michael brown ble skutt og drept av politiet. Foto: David Carson (AP/NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Opptøyer og plyndring brøt søndag kveld ut i en forstad til St. Louis i den amerikanske delstaten Missouri etter at en svart tenåring ble drept av politiet.

Store grupper av sinte ungdommer knuste bilvinduer og butikkvinduer, plyndret butikker og satte fyr på en bygning i forstaden Ferguson etter demonstrasjoner mot at 18 år gamle Michael Brown ble skutt og drept av en politimann lørdag.

Se video nederst i saken

En talsmann for politiet i St. Louis, Brian Schnellman, sier at opptøyene i løpet av natt til mandag hadde spredt seg til andre forsteder.

Ifølge politiet ble Brown skutt under en krangel om et skytevåpen inne i en politibil. Det er ikke klart hvorfor Brown var i bilen, men han var ikke bevæpnet på forhånd. Minst ett skudd ble avfyrt under krangelen, og politimannen skjøt flere ganger før han gikk ut av bilen.

Politimannen som skjøt, har vært ansatt i seks år i politiet. Han er midlertidig tatt ut av tjeneste.

ÅSTEDET: Det ble lagt ned hilsener og tent lys på stedet hvor Michael brown ble skutt og drept.


Protestene mot skytingen tok en voldelig vending etter at det ble mørkt søndag, ifølge TV-kanalen KMOV-TV. TV-bilder viste en storkiosk i full fyr etter at den ble plyndret, og folk som kom ut av andre butikker med armene fulle av stjålne varer.

Browns mor forteller til TV-kanalen KSDK at hennes sønn var en god gutt som gjorde seg klar til å begynne på college, og at han var på besøk hos sin bestemor da han ble drept.

Borgerrettsorganisasjonen NAACP krever at FBI etterforsker skytingen, og borgerrettighetslederen Al Sharpton sier han har snakket med tenåringens bestefar og at han stiller seg til rådighet for familien. (©NTB)

Se videoen her!


AMPERT: Folk strømmet ut i gatene for å vise sin misnøye. Her slår flere personer i vinduene på en passerende politibil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere