RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opptøyer under tysk protestmarsj mot innvandring

Om lag 3.500 mennesker tok del i anti-innvandringsdemonstrasjonen til partiet Alternative für Deutschland (AfD) lørdag, ifølge politiet.
Om lag 3.500 mennesker tok del i anti-innvandringsdemonstrasjonen til partiet Alternative für Deutschland (AfD) lørdag, ifølge politiet. Foto: Hannibal Hanschke (Reuters / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Tysk politi har pågrepet flere personer som forsøkte å hindre en protestmarsj arrangert av det innvandrerkritiske partiet AfD i Berlin.

Om lag 3.500 mennesker tok del i anti-innvandringsdemonstrasjonen til partiet Alternative für Deutschland (AfD) lørdag, ifølge politiet.

Minst ti personer som forsøkte å stoppe demonstrasjonen, ble pågrepet, ifølge en journalist fra nyhetsbyrået AFP som er på stedet.

En politibetjent ble lettere skadd i opptøyene.

Demonstrasjonen, som gikk under parolen «Asyl har sine grenser – rødt kort til Merkel», har ført til at det også holdes motdemonstrasjoner. Fem demonstrasjoner til støtte for flyktninger og migranter arrangeres i den tyske hovedstaden lørdag.

AfD er sterkt imot asylpolitikken Tyskland og statsminister Angela Merkel fører. Tyske myndigheter anslår at det kommer opp til én million flyktninger og migranter til landet bare i år.

Les også: - Tyskland har plass til 500.000 nye flyktninger hvert år

 (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere