Gå til sidens hovedinnhold

Oppussing for over en halv milliard

Allerede før de konkrete tallene er på bordet skaper oppussingen av Svarttjern splid i borettslaget.

ROMSÅS: 2. mai var det beboermøte om oppussingen på Svarttjern skole. Beboerne ble forelagt et prosjekt i størrelsesordenen 450-650 millioner kroner.
Stort prosjekt
Vi snakker om et av de største prosjektene på Østlandet siden utbyggingen av Gardermoen, halvveis spøker borettslagsformann Tor-Erik Røberg-Larsen over telefonen.
Utbygging av Rikshospitalet og nye Sentralsykehuset for Akershus knuser den hypotesen, men når det gjelder oppussing/rehabilitering av borettslag kan dette være noe av det dyreste som er gjort.
Andre borettslag på Romsås har pusset opp for 200-400 millioner kroner. Så dette er stort, fastslår Røberg-Larsen.
Flere beboere har ringt avisen og klaget over de svulstige planene. På beboermøtet ble det lagt frem tall som tilsier at en fireroms leilighet vil få husleieøkning fra 3.300,- kroner til rundt 7.000,- kroner. I tillegg kommer en ny fellesgjeld på hver leilighet på ca. en million kroner. Slikt blir det debatt av og temperaturen skal ha vært høy under møtet. Ikke alle beboerne var like begeistret for planene. Borettslagslederen bekrefter også dette indirekte ovenfor lokalavisen.

Startfasen

Vi skulle egentlig hatt et nytt møte 14.mai, men dette ble utsatt. Grunnen er at en ønsker noe mer tid på å se på ulike løsninger og finansieringsordninger, forklarer han.
Etter det Lokalavisen erfarer planlegges det nye fasader, inngangspartier, heiser og opprustning av garasjeanlegg. Det har ikke lyktes avisen å få tak i de foreløpige arbeidstegningene eller skissene for oppussingen.
Vi er helt i startfasen og holder dette derfor litt for oss selv, fastslår Røberg-Larsen.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk