*Nettavisen* Nyheter.

Opteron for desktop-utstyr

I et noe overraskende skritt har AMD valgt å introdusere sine Opteron-serverprosessorer for deskop-maskiner.

Alle dagens Opteron-prosessorer, som er laget for servermarkedet, benytter et såkalt Socket 940-design. Det betyr at under prosessoren er det 940 pinner som kobler prosessoren til hovedkortet. Lignende prosessorer for hjemmemarkedet finnes med 939-pinner kalt Athlon 64.

Disse prosessorene er praktisk talt identiske med Opteron-utgavene, med unntak av manglende støtte for flere-prosessorsystemer og at de bruker raskere minne uten feilkorrigering. Opteron på sin side benytter minne med feilkorrigering. I praksis betyr slik feilkorrigering svært lite, men kan sørge for at PC-en ikke henger seg.

Nå ønsker AMD å lanserte Opteron-prosessorer i 939-utforming. Disse vil ikke ha støtte for fler-prosessorsytemer, men vil ha feilkorrigering. De blir med andre ord praktisk talt identiske som dagens Athlon 64-prosessorer.

Ifølge AMD skal det være mulig å få tak i alle hastigheter av Opteron-prosessorene for 939. Vi regner likevel med at disse prosessorene vil være mest aktuelle i dobbeltkjerneutforming. Dobbeltkjerneteknologien gjør at prosessoren kan utføre to oppgaver samtidig, noe som er svært viktig i server-markedet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag