RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opticom: - Tid for den stygge andungen

Sist oppdatert:
Analysefirmaet Corporate Advice and Research mener det er tid for "den stygge andungen": Opticom og Robert Keith. Det vises til de store underliggende verdiene i form av Fast-aksjer
I en analyse i dag peker CAR på at ut fra en Fast-kurs på 11,30 kroner, utgjør verdien av Opticoms 30 poster i Fast 67 kroner pr. Opticom-aksje.

Sammenlignet med gårsdagens sluttkurs på 57 kroner er det dermed en ikke ubetydelig rabatt på underliggende verdier i selskapet.

- Det er priset inn mye problemer og usikkerheten langt i overkant av det vi mener er rasjonelt. Vi kan vanskelig se at det fins noe mer negativt å si om selskapet enn det som allerede er sagt og tror det er lite godt nytt som skal til for å starte en kraftig rekyl til rundt 90 kroner, mener CAR.

- Det som ligger i prisingen av rest-Opticom er usikkerhet rundt avviklings- og restruktureringskostnader i Thin Film, en cashbeholdning på rundt 70 millioner kroner, 50 prosent eierandel i Eidopt (sovende selskap som eier rettigheter til bruk av Opticom-teknologi i markedet for dataspill), verdien av teknologien som Thin Film Electronics har basert sitt utviklingsarbeid på, et ikke ubetydelig fremførbart underskudd og en enorm "bad will" og skepsis i forhold til selskapet og dets majoritets aksjonærer, heter det.

CAR tror nedskaleringen av Thin Film Electronics kan komme til å koste 50-70 millioner kroner, altså opp mot kontantbeholdningen.

CAR mener også verdien av Thin Film Electronics er positiv, og det vises til at partneren Intel i løpet av de siste seks månedene har betalt 4 millioner dollar for utvidede lisensrettigheter, noe de ikke var forpliktet til.

- Ingen vil kunne vurdere verdien av teknologien bedre enn Intel og selvom utviklingssamarbeidet er avsluttet og løpet som var planlagt ikke førte frem, er det tydelig at Intel fortsatt ser muligheter og verdier. Så noe er det verdt, og vi tror utviklingsvirksomheten vil videreføres i mindre skala med mange av de samme ansatte, skriver CAR.

Det vises også til at det fremførbare underskuddet har en verdi, for eksempel for Fast.

Det flagges i analysen at analytiker og nærstående har 36.000 aksjer i Fast og 1600 aksjer i Opticom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere