RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opticom børspauses over helgen (Ny)

Sist oppdatert:
Opticom-ledelsen avviser at selskapet vil legge helt ned Linkøping-operasjonen. Det er sendt ut permittering til 45 ansatte. Børspausen i Opticom-aksjen vil vare over helgen
Det var svenske kilder som tidligere i dag meldte at Opticom vurderte å legge ned hele sin operasjon i Linkøping. Opplysningene stammer fra oppstarten av forhandlingene mellom Opticom og den svenske fagforeningen, sier Thomas Fussell til iMarkedet.

- Vi gjennomfører nå en gjennomgang av hele TFE-operasjonen, noe vi tidligere har meldt om, sier Fussell til iMarkedet.

Stemmer det at dere vil legge ned hele Linkøping?

- Det er ingenting som er bestemt ennå, sier Fussell.

Trolig ikke hel nedleggelse

Det er imidlertid på det rene at det trolig ikke ligger an til en hel nedleggelse i Linkøping. iMarkedet har tidligere skrevet at planene er å halvere antall ansatte i TFE, fra dagens 62 til 31 personer.

Hvis man kutter 45 personer, er dette altså en mer omfattende nedbemanning enn tidligere forventet.

- Unnskyld at jeg uttaler meg som en advokat nå, men vi fører altså forhandlinger med fagforeningene og har kommet med et utspill her, sier Fussell til iMarkedet.

Kutt også i USA

Også TFEs amerikanske operasjon blir nå rammet av kuttene. Her vil syv ansatte reduseres, mens man vil beholde fire medarbeidere.

Oslo Børs valgte å pause handelen i Opticom-aksjen etter at opplysningene fra Sverige kom ut i markedet. Børsen avventer en melding fra selskapet knyttet opplysningene rundt kuttet i TFE-operasjonen.

- Vi har anmodet selskapet om å sende en melding, og avventer denne, sier pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs til iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere