RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opticom-drømmen i det blå

Sist oppdatert:
De engelske investorene Robert Keith og Thomas Fussell kaster kortene og fryser hele avtalen med Intel. Neste skritt på agendaen blir å kutte i utviklingsavdelingen i Sverige
Onsdagens kvartalsmelding fra Opticom er intet annet en begredelig lesning for Opticom-menigheten. Håpet om å få på plass en ny avtale med den amerikanske chipgiganten Intel er låst. Nå fryses hele avtalen med Intel.

- Diskusjonene pågår, og det er ikke oppnådd endelig avtale på dette trinn, men styret antar at TFE (datterselskapet Thin Film Electronics red. anm.) ikke vil gjøre ytterligere leveranser iht. betingelsene i den opprinnelige produktiserings- og lisensavtalen, og TFE vil ikke fortsette det pågående felles utviklingsarbeidet med Intel under den nevnte avtalen, skriver Opticom i kvartalsrapporten.

Kutter Linkøping-satsing

Med Intel-samarbeidet i det blå er det ikke lenger noen vits i å opprettholde samme bemanning i det dyre forskningsselskapet TFE i Linkøping. Opticom bekrefter i kvartalsrapporten at det vil bli nedskaleringer av TFE-organisasjonen.

- Tatt i betraktning sluttføringen av arbeidet med produktiserings- og lisensavtalen vil Opticom/TFE foreta en grundig gjennomgang av sin forskningsvirksomhet, skriver Opticom i kvartalsrapporten.

Det heter videre:

- Budsjettet for 2004 inneholder det samme antall ansatte og nåværende kostnadsnivå. Men, hvis selskapet ikke kommer til enighet med Intel om finansieringen av TFE, må styret revurdere planene for 2004.

Hva skjer videre?

Spørsmålet for Opticom-aksjonærene er nå om hva som skjer videre. Keith og Fussell kan gjøre samme operasjon som de gjorde i en annen av sine norske investeringer, Idex. Her kuttet de hele selskapet ned til kun én stilling.

Keith og Fussell kan også forsøke muligheten med å finne en ny partner, men da vil de bli stilt overfor hovedproblemet til selskapet. Det er nemlig at teknologien ikke virker.

Uten dette er Opticom-drømmen i det blå.

Vi må også ta med at Opticom kan leve ganske lenge på sine Fast-aksjer. I kvartalsrapporten onsdag heter det imidlertid at selskapet ikke har noen planer om å selge sine aksjer i Fast.

En annen ting som må tas med i sammenhengen for hva som skjer videre med Opticom, er at Intel faktisk betalte inn nye 2 millioner dollar på lisensavgiften for det utvidete bruksområdet av TFEs teknologi. Dermed beholder det amerikanske chipselskapet sine rettigheter til teknologien, men de vil ikke være med på å betale for videreutviklingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere