RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opticom-forsikelser på grunn av endringer

Sist oppdatert:
Meglerhuset Norse Securities skriver i en oppdatering at Opticom-forsikelsene kom etter tekniske endringer fra Intel. Meglerhuset tror fortsatt på ferdigstillelse av teknologien
Som iMarkedet meldte onsdag kveld blir det forsinkelser i Opticoms prosjekt med Intel. Selskapet ligger nå an til å levere Intel-prosjektet innen 2003.

Norse-analytikeren Thomas Lie skriver i en oppdatering til kundene at kilder han har vært i kontakt med sier at Intel har endret enkelte tekniske parametre i tredje kvartal 2002. Derfor var ytterligere testing av teknologien nødvendig for å nå de nye delmålene.

- Vi tror de endrede parametrene i tredje kvartal var knyttet til temperaturkrav. Vi tror Opticom vil kunne nå de endrede forutsetningene, heter det i oppdateringen.

Lie forventer kurspress på Opticom-aksjen etter forsinkelsen. Han har imidlertid en langsiktig kjøpsanbefaling på aksjen.

Norse-analytikeren påpeker også at gjenværende kontantbeholdning estimeres å vare ut første kvartal 2004. Et eventuelt utbytte på 2 kroner pr. aksje fra Fast forventes å øke levetiden med rundt 5 kvartal eller ut andre kvartal 2005, gitt dagens burn-rate.

Med bakgrunn i at summen av dagens kontantbeholdning og den verdien som Fast-aksjene representerer gir dette en kurs 52 kroner for Opticom. Da verdsette TFE-prosjektet til null.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere