RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opticom-investorer klar med ny kule

Sist oppdatert:
Opticom-investorene Thomas Fussell og Robert Keith rigger en ny norsk IT-kule. Nå har de fått med seg en gammel partner før storlanseringen
Riggingen fra Robert Keith og Thomas Fussell av det norske IT-selskapet Idex fortsetter. Det unoterte selskapet er de engelske investorenes tredje teknologisatsing i det norske markedet. Fra før er Fussell og Keith hovedaksjonærer i Fast og Opticom.

Idex jobber med en fingergjenkjenningsteknologi. Selskapets hovedsatsing er en fingergjenkjenningsknapp som skal erstatte rulleknappen på mobiltelefonene. Idex har inngått en kontrakt med amerikanske Texas Instruments, og vil i løpet av seks måneders tid være en del av det amerikanske selskapets produktsortiment.

Dette skal sikre markedstilgangen.

Fått inn gammel partner

Keith fortsetter å gjøre Idex klart for en opptur. I løpet av de siste månedene har engelskmennenes gamle forretningspartner, Charles Cornwall, kjøp seg opp til en 7 prosents eierandel i Idex. Cornwall er dermed blitt en av hovedaksjonærene i Idex.

Investoren Cornwall var sammen med Fussell og Keith i det britiske spillselskapet Eidos før dette ble solgt. Han kjøpte også Opticom-aksjer da samarbeidet mellom Eidos og Opticom, i selskapet Eidopt, i sin tid ble oppløst.

- Han har stor tro på teknologien, sier Keith som en kommentar til Cornwalls inntreden i Opticom.

Spår kursboom

Den ikke akkurat beskjedne Robert Keith har store planer for Idex-investeringen. Styret i selskapet har nå inngått en lock-in-avtale, som innebærer at dagens styre ikke kan selge aksjer. Avtalen gjelder Tom Fussell, Robert Keith, Andrew Heap og styreformann Morten Opstad.

Keith spår nå en mangedobling av Idex-kursen. Fra å være handlet rundt 22 kroner i det unoterte markedet, tror Keith nå at aksjekursen kan stige til 200 kroner.

- Det kan hende vi ser aksjekursen i 200 kroner, sier Keith.

Og han fortsetter:

- Kan produktet vårt fungere godt? Jeg vet ikke, men jeg tror det, sier han.

Ikke kina-regnestykke

Keith avviser overfor iMarkedet at hans planer for Idex er et kina-regnestykke (hvis du får alle i kina til å kjøpe dette, så...)

Hans planer er at Idex skal ta en dollar for sin fingerskjerm i mobiltelefonene. I dag selges det rundt 600 millioner mobiltelefoner i verden, hvorav Nokia trolig vil selge 200.

Keiths resonnement er at hvis Nokia selger Idex-teknologien i 10 til 15 prosent av sine mobiltelefoner, så blir det 20 til 30 millioner dollar i inntekter til Idex.

- Vi har noe som kan være greia, sier Keith til iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere