RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opticom-investorer rigger nytt selskap

Sist oppdatert:
Opticominvestorene Robert Keith og Thomas Fussell rigger nytt selskap. Sjekk de høyprofilerte engelske investorenes planer med Idex her
iMarkedet.no har tidligere skrevet at de engelske investorene Robert Keith og Thomas Fussell ønsker å notere det lille teknologiselskapet Idex på Oslo Børs.

Nå ser det ut til at forberedelsene er godt i gang. Selskapet, som leverer en navigatør til mobiltelefoner, har i alle fall startet prosessen med å finne en finansdirektør til selskapet.

- Det stemmer at vi skal hente inn en ny finansdirektør til selskapet. Vi vil også hente inn en salgsansvarlig til selskapet, sier Keith til iMarkedet.no.

Anskaffet rådgivere

Keith skal også ha skaffet seg finansielle rådgivere til Idex. Etter det iMarkedet.no forstår skal Keith og Idex ha inngått en avtale med DnB Nor Markets og Norse Securities for å hente inn penger.

Oppkapitaliseringen av Idex skal brukes til en klar opptrapping i Idex løsning for navigasjon (skjermmus) på mobiltelefoner.

- Vi ønsker å angripe det internasjonale markedet sterkere. Markedet for mobilløsninger og navigasjon på mobiltelefoner er hett, sier Keith til iMarkedet.no

Den kommende emisjonen til Idex blir trolig i størrelsesordenen 30 til 40 millioner kroner.

Satser på mobiler

Idex jobber med en fingergjenkjenningsteknologi. Selskapets hovedsatsing er en fingergjenkjenningsknapp som skal erstatte rulleknappen på mobiltelefonene.

Idex har inngått en kontrakt med amerikanske Texas Instruments, og vil være en del av det amerikanske selskapets produktsortiment. Dette skal sikre markedstilgangen.

I fjor høst fikk Keith og Fussell inn den gamle forretningspartneren Charles Cornwall på eiersiden. Han kjøpte da en 7 prosents eierandel i Idex. Cornwall er dermed blitt en av hovedaksjonærene i Idex.

Investoren Cornwall var sammen med Fussell og Keith i det britiske spillselskapet Eidos før dette ble solgt. Han kjøpte også Opticom-aksjer da samarbeidet mellom Eidos og Opticom, i selskapet Eidopt, i sin tid ble oppløst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere