RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opticom krever bud fra Orkla & Co. (Ny)

Sist oppdatert:
I et brev til Oslo Børs krever Opticom at Orkla, Stordalen og Spetalen bør sees på som en samlet gruppe noe som gjør at de må legge inn et pliktig bud på selskapet. Les mer om konflikten her
(Med flere kommentarer)

Opticom har etter det iMarkedet.no kjenner til sendt et brev til Oslo Børs der de krever at opprørene i selskapet bør vurderes som en gruppe.

Fredag holdt Orkla, Stordalen og Hans Gude Gudesen en pressekonferanse der de hevdet at deres gruppe hadde mellom 44 og 45 prosent av aksjene i selskapet.

I brevet til Oslo Børs skriver Opticom at opprørene, som ledes av advokat Henrik A. Christensen, ikke bare er en ad hoc organisasjon men en gruppe som på lang sikt har forpliktet seg til å utøve kontroll med selskapet ut fra de forutsetninger som gruppen selv har identifisert.

Les om brevet her:

Her er brevet!

Blant annet viser Opticom til børsens vedtak om å konsolidere Orkla og investeringsselskapet Nordstjernen Holding i forhold til reglene om tilbudsplikt i Elkem.

Dersom en gruppering, som Oslo Børs mener kan sees på som en gruppe, har mer enn 40 prosent av aksjene i et selskap kan det kreves tilbudsplikt. Det vil si at de må komme med et bud til alle aksjonærene som er minst like godt som de siste kjøpene de selv har gjort.

Usikker situasjon

- For selskapets øvrige aksjonærer har det oppstått en svært usikker situasjon når det gjelder selskapets fremtid, og det er lite troverdig at det gjennomføres et massivt oppkjøpsraid som i løpet av en måned på det maksimale har firedoblet kursen på aksjene uten at gruppen, slik som markedet, mener at det skal gjøres vesentlige endringer i selskapet, skriver Opticoms advokater i brevet til Oslo Børs.

De ber om at det fattes et vedtak av Oslo Børs snarest, slik at det kan komme en avgjørelse før generalforsamlingen onsdag denne uken.

Avviser tilbudsplikt

Advokat Henrik A. Christensen, som representerer blant annet Orkla og Stordalen, sier til iMarkedet.no at de ikke mener dette er noen gruppe.

- Det å samarbeide om et styre det utløser ikke noen tilbudsplikt, sier Christensen til iMarkedet.no.

Og han opplyser videre:

- De må gå hjem og lese jussen, sier advokaten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere