RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opticom-styret vil reprise incentivprogrammet

Sist oppdatert:
Opticom-styret med Robert Keith (t.h) og Thomas Fussel i spissen vil nå ha justert ned tegningskursen i tegningsrettene de fikk under den verste Opticom-hypen. I tillegg foreslås et stort incentivprogram
Det går frem av innkalling til ordinære generalforsamling i Opticom. Den avholdes 5. mai. Det er med andre ord duket for nytt bråk på generalforsamlingen i Opticom.

Ifølge punkt fem i innkalling ønsker styret at tegningskursen på tegningsrettene som ble tildelt i perioden 1999 til 2001 blir nedjustert. Tegningsrettene er i dag fullstendig verdiløse, og mye tyder på at sannsynligheten for at de noen gang kommer "in the money" er liten. Det er Keith og Fussel som er de klart største eierne av utstedte tegningsretter i teknologiselskapet.

Tegningskursene for tegningsrettene ligger på nivåer mellom 238 og 1.095 kroner. Programmet ble i sin tid vedtatt i november 1999. Totalt er det utstedt 1,4 millioner tegningsretter under dette programmet. Robert Keith og Thomas Fussel satt med 525.000 tegningsretter hver ved utløpet av 2002, og fikk tildelt ytterligere 25.000 tegnignsretter hver i fjor.

Tegningsrettene utløper i perioden oktober i år til mai 2007, og for å bedre mulighetene for gevinst for mottagerne av rettene, foreslår styret i tilleg å forlenge løpetiden med 5 år.

- For at incentivene fortsatt skal ha virkning, mener styret at det er riktig å foreslå overfor generalforsamlingen at innløsningsprisen på de ovennevnte tegningsrettene blir redusert til sluttkursen på Selskapets aksjer på Oslo Børs på dagen for denne generalforsamlingen, skriver styret i innkallingen.

I punkt fire i innkallingen foreslår styret at det vedtas et nytt incentivprogram på samme lest som ble vedtatt i 2003. Det betyr at styret gis fullmakt til å dele tegningsretter til ledende ansatte, konsulenter og styret som tilsammen kan utgjøre inntil 10 prosent av registrerte aksjer i selskapet. Totalt dreier det seg om 1,468 millioner tegningsretter med rett til et tilsvarende antall nye aksjer.

Styret bestående av Fussel, Keith, Hans Gude Gudesen og Ralph Carballal foreslås gjenvalgt for en periode på to år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere