RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opticom-topper presser Intel

Sist oppdatert:
Opticom-toppene Thomas Fussell og Robert Keith presser Intel, noe som setter hele Intel-avtalen i fare. - Det er ikke rettferdig, sier Keith om Intels rolle i samarbeidet
Les også:
- Ytterligere forsinkelser fra Opticom

Opticom kom i går ettermiddag med kvartalstall. Hovedfokus i Opticom er imidlertid på den pressede situasjonen med hovedpartneren Intel. Spørsmål er om hele Intel-avtalen nå er i fare, mener Opticom-toppene.

Opticom og Intel samarbeider om å utvikle en minnebrikke som bruker polymer-materiale sammen med tradisjonelt silisium-materiale. Intel har 13 prosents eierandel i Opticoms svenske datterselskap Thin Film Electronics, som håndterer prosjektet.

I et intervju med iMarkedet sier Opticom-topp Robert Keith at det nå er slutt på at Opticom finansierer Thin Film, mens Intel slipper unna med mindre investeringer.

- Det er ikke rettferdig, sier Keith til iMarkedet.

Keith sier videre at Opticom har gitt et lån til Thin Film på 337,4 millioner kroner. Disse pengene vil Opticom-toppen ha tilbake.

- Vi er nødt til å rydde opp i Thin Films balanse innen utgangen av året, sier Keith.

Thin Film vil ha rundt 100 millioner kroner i kontanter igjen ved utgangen av året. Med dagens "burn-rate" betyr det at pengene er brukt opp innen utgangen av neste år. For Opticom blir dermed saken slik:

Enten går Intel inn med mer penger i prosjektet, ellers vil Opticom si opp lånet til Thin Film, og dermed gjøre Intels eierandel på 13 prosent verdiløs. Hvilke konsekvenser dette får for Intel-avtalen ønsker ikke Keith å spekulere i.

I forhandlinger

Opticom-toppene har forhandler med Intel siden i sommer om en fornyelse av avtalen. Det som kompliserer bildet er at det norsk-svenske selskapet må føre forhandlingene med to deler av Intel.

Etter det iMarkedet forstår skal Thin Film allerede ha fått til endringer av den rene produksjons- og utviklingsavtalen med Intels produksjonsenhet i Atlanta. Dette er den Intel-delen Opticom/Thin Film samarbeid med om den rene utviklingen av minnebrikken.

Det norsk-svenske selskapet har som kjent ikke klart å nå de målene som ble satt i den opprinnelige avtalen mellom de to. Disse målsettingene er nå lagt i skuffen av Thin Film-teknologiene. Nå opereres det med nye krav til stabilitet og hastighet på hybridbrikken.

Den andre forhandlingsmotparten er Intel Capital, som sitter på eierandelen i Thin Film og er helt separat enhet i den amerikanske chipgiganten. Disse finansielle forhandlingene er i stå. Keith og Fussell presser på for at Intel Capital skal legge mer penger på bordet for den videre utviklingen i Thin Film.

- Vi kan ikke levere til den opprinnelige avtalen. Derfor er vi nødt til å endre avtalen. Vi har startet forhandling, sier Keith til iMarkedet.

- Jeg ble overrasket over at dere faktisk har levert noe til Intel i perioden. Hva var dette?

- Nei, det er ikke overraskende. Vi har avsluttet noe for dem, men hoveddelen er ikke levert, sier Keith.

Rettet emisjon

Keith sier videre til iMarkedet at det går mot en rettet emisjon i løpet av november eller desember. Denne skal sikre driften av Thin Film videre. Her kan man se for seg at Intel blir med i den rettede emisjon, men dette er altså er stort spørsmålstegn, slår Opticom-toppen fast.

Det ligger ikke an til at Keith og Fussell selger sine aksjer i Fast for å skaffe penger til å finansiere Opticom.

- Vi selger ikke aksjer i en god investering for å putte dem i en dårlig, sier Keith til iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere