RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opticom venter fortsatt på Intel

Sist oppdatert:
Så lenge Intel fortsetter å ikke nevne Opticom og TFE-teknologien er det tungt å finne nye samarbeidspartnere. Opticom er nå tre kvartaler unna tom kasse. iMarkedet har intervjuet Thomas Fussell
Opticom var ute med sin resultatrapport onsdag.

Du kan lese en gjennomgang av resultatrapporten til Opticom her:

Intel tok siste lisensbetaling hos Opticom

Opticom-rapporten viser med all tydelighet at det fortsatt er stillstand i selskapet til Hans Gude Gudesen, Thomas Fussell og Robert Keith. Problemet til Opticom er fortsatt at Intel holder TFE-teknologien på armlengs avstand, selv om Intel nå har betalt også siste lisensavgiften for det utvidete bruksområdet av TFEs teknologi.

Så lenge Intel velger å ikke nevne Opticom og datterselskapet TFE når det snakkes om polymersatsingen, blir det også vanskelig for Opticom å få på plass nye samarbeidspartnere. Det absurde i situasjonen er at Intels Stefan Lai flere ganger har snakket om den interessante satsingen på polymerminne, sist for bare noen uker siden, men velger altså å ikke snakke om lisensavtalen med Opticom.

Snakker med mange

Opticoms Thomas Fussell sier til iMarkedet at selskapet hans nå snakker med mange nye potensielle partnere. Han ønsker imidlertid ikke å si noe om hvor dette står nå.

iMarkedet spør også Fussell om hva som menes med at "TFE har etablert og bearbeidet flere interessante kontakter og potensielle partnere og forberedt praktisk samarbeid", noe som står i rapporten onsdag.

- Det må ikke leses for mye mellom linjene i dette. Egentlig er det business-as-usual for oss, sier Fussell.

Han nevner også at Opticom har tre kvartaler igjen med dagens kontantbeholdning. Dermed er det aktuellt for selskapet å få på plass en ny finansiering i nær fremtid.

Skattesaken

Et annet poeng i Opticom-caset er skattesaken. Norske myndigheter har kommet til Opticom med et skattekrav, noe Opticom-styret har avvist.

- Hvor ligger den skattesaken nå?

- Myndighetene skulle være tilbake med et svar i september. Vi har ikke hørt noe, så dette er på overtid, sier Fussell til iMarkedet.

I tredje kvartal hadde Opticom 54,6 millioner kroner i inntekter, ettersom siste lisensbetalingen fra Intel er inntektsført i kvartalet. Lisensbetalingen gir likevel ikke kontanteffekt i kvartalet.

- Prat med en norsk regnskapsfører hvorfor det er slik. Disse pengene er betalt inn og brukt i tidligere kvartaler, sier Fussell til iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere