RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Optimisme blant japanske bedrifter

Sist oppdatert:
Japanske selskaper sier for andre kvartal på rad at de ser bedring, etter at holdningen snudde for første gang på tre år i fjerde kvartal
Den kvartalsmessige undersøkelsen er basert på intervjuer med selskaper som har minst 9 millioner dollar i egenkapital. Ifølge Bloomberg sto indeksen på pluss 5,1 punkter for inneværende kvartal, mot pluss 5,3 i fjerde kvartal.

Før bedriftene snudde til et optimistisk syn i fjerde kvartal i fjor, hadde indeksen vært negativ i tre år på rad, ifølge undersøkelsen som gjennomføres av det japanske finansdepartementet.

Et positivt tall viser at det er flere optimister enn pessimister blant bedriftene.

Det er spesielt blant eksportselskapene at optimismen har tiltatt de to siste kvartalene i takt med at verdensøkonomien med USA og Kina i spissen har viste klare tegn til bedring.

Det er også økende investeringer i det japanske næringslivet, som av de fleste tolkes som et tegn på at ting er på rett vei. Det registreres også tegn på at innenriksøkonomien er på vei til å ta seg opp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere