RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Optimist går for offshore

Sist oppdatert:
Aksjestrateg Terje Nyborg i Terra Fonds ser knapt en sky på aksjehimmelen, og øker risikoen ved å satse på en ny offshoreaksje. Det viser en gjennomgang av meglerhusets portefølje
Terra Fonds tror likviditeten vil fortsette å drive aksjemarkedet videre utover våren.

- Festen fortsetter i aksjemarkedet. Sist uke bød på nesten 3 prosent avkastning, og vi ser knapt en sky på himmelen. Vi står derfor på vårt syn om at hovedindeksen toger videre mot 200 i første halvår. Det betyr en ytterligere oppgang på 10 prosent i løpet av kort tid, hovedsakelig drevet av likviditet. Pengene fortsetter å strømme inn i markedet i en jevn strøm, og stadig flere kaster seg på på grunn av at høyrentekontoen blir mindre og mindre fristende etter hvert som kontoutskriften kommer inn i postkassen/mail, skriver Terra i sin ukesrapport.

- Foreløpig er markedet relativt fornuftig, og selv om vi ser en del "jalla-selskaper" på konkursens rand gå både 10 og 20 prosent på mer eller mindre edruelig analyser så er fortsatt hovedfokus blant "nye penger" på kvalitetsselskaper hvor man får en sunn meravkastning over tid, heter det.

Denne uken velger Terra å øke eksponeringen innen offshore-sektoren, med Fred. Olsen Energy. - Selskapet er et spennende case på markedet med en fantastisk gearing-effekt, skriver Terra.

- Ut går Statoil idet vi kort og godt vil øke risikoeksponeringen i dagens marked, heter det.

Dette er Terra-porteføljen:

* Telenor
* Smedvig
* Fred. Olsen Energy
* Ementor
* Axis-Shield
* Storebrand

Avkastning:

Ukeporteføljen: 2,4 prosent i forrige uke.
Hovedindeksen: 2,8 prosent i forrige uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere