RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Optimistisk for andre kvartal

Sist oppdatert:
Nordea Securities mener det er grunn til å være relativt optimistisk før rapporteringen av selskapenes resultater for andre kvartal. Her kan du se hvilke aksjer meglerhuset anbefaler denne uken
- Vi er i ferd med å avslutte andre kvartal og det er naturligvis en del fokus på eventuelle resultatvarsler i forkant av dette. Til nå har det vært meget få varsler, i tillegg ser vi at mange av varslene som har kommet faktisk har vært av positiv art, skriver Nordea Securities i sin ukesrapport.

- Det er grunn til å være relativt optimistiske med hensyn til andre kvartals rapporteringssesong. Selv om man totalt sett fortsatt vil se svak topplinjevekst, tror vi tro at de grepene veldig mange bedrifter har gjennomført, vil føre til økte marginer. Muligens kan dette overraske markedet positivt, slik vi så gjennom første kvartals rapporteringssesong. Dette er riktignok ennå noen uker unna, men det gir en i hvert fall grunn til å være relativt positiv med tanke på at vi ikke får se for mange resultatvarsler, heter det videre.

Nordea gjør ingen endringer i sin anbefalte portefølje, som består av:

* Amersham
* Prosafe
* Ekornes
* Statoil
* Frontline

Den siste uken har porteføljen gitt en avkastning på 0,6 prosent, mot 2,7 prosent for Oslo Børs hovedindeks, som ble trukket kraftig opp av Hydro, etter melding om oppsplitting. For året som helhet har Nordeas portefølje steget 11,1 prosent, mot 17,7 prosent for børsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere