Optimistisk på børsen i USA

New York (NTB-Reuters-AFP): Både Dow Jones og Standard & Poor's 500-indeksen steg tirsdag til nye høyder i påvente av sentralbankens vurdering av renten og støttekjøp av statsobligasjoner.

Industriindeksen Dow Jones steg med 0,72 prosent til toppnoteringen 15.680,35 poeng, mens den bredere Standard & Poor's 500-indeksen hadde en oppgang på 0,56 prosent til 1.771,95 poeng. Teknologiindeksen Nasdaq klatret 0,31 prosent.

Det er ventet at Federal Reserve etter onsdagens sentralbankmøte vil kunngjøre at støttekjøp av statsobligasjoner holdes uendret på dagens nivå, 85 milliarder dollar i måneden. Også renteavgjørelsen kommer onsdag.

Samtidig som børsene er preget av oppgang, viser nye tall at pessimismen råder blant amerikanske forbrukere. Forbrukernes tillit til amerikansk økonomi dalte i oktober, i en måned preget av turbulent debatt om USAs budsjett og gjeldstak. Ifølge indeksen til Conference Board falt forbrukertilliten til 71,2 - det laveste nivået siden april. I september lå indeksen på 80,2. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.