RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Optimistiske investorer

Sist oppdatert:
Norske proff-investorer er optimistiske både når det gjelder børsutviklingen og konjunkturene. De ønsker å øke sin aksjevekting, fremgår det av en fersk undersøkelse
Det er Gjensidige NOR Equities regelmessige undersøkelse Investor Konsensus som viser dette i den siste runden for september/oktober.

Hovedkonklusjonen er at investorene i Norge er optimistiske med hensyn til utviklingen i konjunkturene, både i Norge og internasjonalt.

Alle deltagerne, som er toneangivende, profesjonelle investorer i Norge, tror på sterkere BNP-vekst i USA, og 93 prosent tror på bedring i Norge. I mars ventet 58 prosent en forverring i Norge.

Deltagerne tror på 11 prosent avkastning fra det amerikanske aksjemarkedet de neste 12 månedene og 13,8 prosent for Norge.

I snitt venter de at selskapenes inntjening vil øke med 13,6 prosent i Norge og 13,2 prosent for selskapene i S&P 500-indeksen.

Det har vært sterkest bedring i utsiktene for økonomisk vekst, børs og inntjeningsutsikter for Norge gjennom året i år, men også for USA har det vært en positiv trend.

- Denne forskjellen (sammen med fall i det norske rentenivået) kan delvis forklare den sterke utviklingen på Oslo Børs sammenliknet med S&P 500 så langt i år, skriver Gjensidige NOR Equities.

Et stort flertall vil øke eksponeringen i aksjer fremover.

- En hypotese om at kursoppgangen har vært drevet av mangel på selgere vil således kunne bli videreført av sterkere etterspørselsvekst og større volum, hvilket er et sterkere sunnhetsegn for utviklingen i aksjemarkedet, heter det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere