RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Optisk bedrag

Sist oppdatert:
Sjelden har så få fått så mye for så lite. De tre som leder Opticom ville strøket på selv NHOs grunnkurs i nøkternhet.

Det er snart seks år siden Opticom ble børsnotert på visjonen om en fantastisk minnebrikke som kunne lagre hele internett og mer til på en flate ikke stort større enn en tommelfingernegl.

Siden den gang er samlet underskudd oppe i 750 millioner kroner, og rundt 75 av disse millionene har funnet sin vei inn på bankkontoene til trioen Hans Gude Gudesen, Roberth Keith og Thomas Fussel.

Trioen ser på seg selv som hardt arbeidende genier, og blir nærmest religiøse når de skal rettferdiggjøre de nye lukrative opsjonsordningene de tvang igjennom nylig:

- Vi mottar litt i kontanter, men en mann kan ikke leve av kontanter alene. Det står i Bibelen, sa Robert Keith (bildet).

Etter generalforsamlingen i går, hvor trioen hadde stemmer nok til å overkjøre all motstand, flyktet de nærmest ut døren.

Og vi forstår godt at de tre ikke fant grunn til å utdype sine bedrifter. I virkeligheten har vi deres egne ord for at alt har gått skeis:

Fast, som er et selskap med verdensledende søketeknologi, er på sidelinjen mens konkurrenten Google børsnoteres for et fantasibeløp.

- Vi har feilet, innrømmer Keith, som dog ikke er mer selvkritisk enn at han mener seg fortjent til en ny bunke med gunstige opsjoner - i tillegg til normal lønn på 7,5 millioner kroner.

- Hvis Haakon Sæther (en aksjonær, red.anm.) mener at vi vil arbeide for den pengesummen vi får i lønn, er han like gal som en slange, uttalte Keith nylig.

Thin Film er skrevet ned med 140 millioner kroner, og det er høyst uvisst om selskapet kan gjøre opp et lån på 368 millioner kroner til Opticom.

Og nå er det altså over og ut på samarbeidet med Intel. Tidligere var det nettopp Intel som skulle sørge for at Opticoms vidunderbrikke skulle bli satt i industriell produksjon.

Det er selvsagt leit for Opticom-aksjonærene, som har trosset alle advarsler og satset penger på trioen Gudesen, Keith og Fussel.

Foreløpig er milliardinntektene fra mirakelbrikken en luftspeiling.

Optisk bedrag heter det visst innen fysikken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere