RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oracle-aksjen opp etter tall (Ny)

Sist oppdatert:
Programvarekjempen Oracle og toppsjef Larry Ellison ble godt mottatt etter siste kvartalstall. Oracle-aksjen steg i den amerikanske handelen etter børs
(Nytt: Opplysninger fra Oracle Norge)

Tirsdag etter børsslutt var programvarekjempen Oracle ute med tall for det regnskapsmessige første kvartalet. Selskapet slo Wall Streets estimater med 1 cent, til tross for et fall i applikasjonsforretningen.

Oracle-ledelsen var også ute å bekreftet guidingen for sitt andre kvartal.

Aksjene til Oracle steg etter tallene. I den uoffisielle handelen etter børsstengningen steg Oracle-aksjen 3 prosent til 10,87 dollar.

Positivt i Norge

Fra Oracle Norge meldes det også om positiv utvikling.

- I Norge ser det ut som den positive trenden vi rapporterte forrige kvartal fortsetter, skriver adm. direktør Hans Olav Hamran i Oracle Norge.

Og han fortsetter:

- Spesielt er jeg fornøyd med at vi har vunnet en rekke strategisk avtaler. Her vil jeg fremheve database- og infrastrukturavtalen med Helse Nord, og på applikasjonssiden kontrakten på Postens ordreportal, som vi fikk sammen med Ergo Group, skriver han.

Litt over ventet

Oracle fikk et resultat på 509 millioner dollar, eller 10 cent pr. aksje, i sitt første kvartal. Omsetningen endte på 2,2 milliarder dollar. I samme kvartal i fjor endte resultatet på 440 millioner dollar av en omsetning på 2 milliarder dollar.

Ifølge Thomson First Call ventet analytikerne i snitt et resultat på 9 cent pr. aksje av en omsetning på 2,23 dollar i første kvartal i år.

Omsetningen av nye lisenser var på 563 millioner dollar, noe som var i den nedre enden av analytikernes forventninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere