RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oracle-fall på svakere salg(Ny2)

Sist oppdatert:
Larry Ellison og Oracle leverte tall som skuffet analytikerne. Særlig nysalget av programvare skuffet markedet, og aksjen falt kraftig
På forhånd ventet analytikerne i snitt av resultat pr. aksje ville havne på 8 cent i Oracles første kvartal. Fasiten, som ble presentert klokken 13.00 norsk tid, var også på 8 cent.

Dermed leverte Ellison & Co en bunnlinje som ventet i kvartalet. I samme kvartal i fjor var resultat pr. aksje på 6 cent.

Omsetningen i kvartalet var imidlertid litt skuffende. Omsetningen steg 2,2 prosent til 2,07 milliarder dollar, noe som var lavere enn ventede 2,14 milliarder dollar.

Salget av nye programvarelisenser falt med hele 7 prosent til 525 millioner dollar i perioden. Ellison & Co. venter bedring i lisenssalget i andre kvartal.

I meldingen fra Oracle står det at salget av lisenser i første kvartal var svakt på grunn av omorganisering i virksomheten, og ikke på grunn av svake markeder.

I en melding fra programvaregiganten heter det at selskapet venter vekst i salg av nye lisenser og bedring i omsetningen i andre kvartal.

Oracle-aksjen var ned hele 7 prosent i den elektroniske handelen i forkanten av den ordinære børshandelen på Wall Street.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere