RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oracle klarte konsensus

Sist oppdatert:
Programvarekonsernet Oracle la frem tall omtrent som ventet for sitt tredje kvartal, men hadde store ekstrakostnader på grunn av konsernsjef Larry Ellisons PeopleSoft-kjø
Selskapets regnskapsmessige tredje kvartal viste et fall i resultatene på 15 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, og det tross økte salgsinntekter. Det i hovedsak de store kostnadene tilknyttet oppkjøpet av konkurrent PeopleSoft som senket bunnlinjen til databasegiganten Oracle.

Oracle la frem et nettoresultat på 540 millioner dollar for tredje kvartal, mot 635 millioner dollar i samme periode i fjor. Justert for kostnadene tilknyttet PeopleSoft ble resultat pr. aksje på 16 cent pr. aksje.

Ifølge Thomson First Call ventet markedet 15 cent.

Salgsinntektene økte med 18 prosent til 2,95 milliarder dollar, og inkludert PeopleSoft omsetning endte den på 3,09 milliarder, mot ventet 3,075 milliarder.

For fjerde kvartal ser Oracle et resultat på 22 til 24 cent pr. aksje og en omsetning på 3,84-3,97 milliarder dollar. Markedet venter 22 cent etter inntekter på 3,87 milliarder.

Aksjen falt 1,5 prosent i etterbørshandel i USA i går etter at tallene ble kjent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere