Orbán: – Jihadister har blandet seg med migranter

Viktor Orban: – På en bevisst og organisert måte har terrorister utnyttet massemigrasjonen til å blande seg med folk som forlater sine hjem med håp om et bedre liv.

Viktor Orban: – På en bevisst og organisert måte har terrorister utnyttet massemigrasjonen til å blande seg med folk som forlater sine hjem med håp om et bedre liv. Foto: Bernadett Szabo (Reuters)

Jihadister har utnyttet flyktningkrisen i Europa til å gjemme seg blant asylsøkere, hevder Ungarns statsminister Viktor Orbán.

16.11.15 19:32

– På en bevisst og organisert måte har terrorister utnyttet massemigrasjonen til å blande seg med folk som forlater sine hjem med håp om et bedre liv, sa Orban i en tale til de ungarske folkevalgte mandag.

Han fortsatte med å kritisere EU for å være «veikt og inkompetent» og hevdet mer kunne vært gjort for å forhindre angrepene i den franske hovedstaden Paris fredag.

Les også:– Må vurdere internering av risikopersoner

– Retten til selvforsvar er sterkere enn noen annen. Vi burde ikke sette europeiske liv i fare på bakgrunn av ideologi og økonomiske argumenter, sa Orban, med henvisning til flyktningkrisen.

– De som sa ja til innvandring, som tok imot innvandrere fra krigssoner, de gjorde ikke alt for å forsvare det europeiske folk, la han til.

Orbans parti er kjent for en knallhard linje mot migrasjon. Tidligere i høst satte Ungarn opp grensegjerder for å holde flyktninger og migranter ute. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.