*Nettavisen* Nyheter.

Orddeling ble Facebook-hit

Foto: Facebook

Facebook-side om orddeling tar av i rekordfart.

08.04.13 21:29

Hvem skulle tro at en Facebook-side om orddeling skulle få slik oppmerksomhet.

I lang tid har norsklærere og språkrøktere fortvilt over nordmenn som i økende grad deler ord som ikke skal deles. Trenden er synlig i avisspalter, på reklameplakater, i firmanavn og på butikkskilt.

Komiker André Ulveseter har sikkert ergret seg han også, men så fikk han en idé. Hva med litt opplysningsarbeid på Facebook - med glimt i øyet.

Siden «Bilder i kampen mot særskrivingsfeil» ble lansert 6. april. I skrivende stund har den fått over 75.000 tommelen-opp på Facebook og behørig medieomtale.

«Folk likte ideen min med å lage bilder av særskrivingsfeil så godt at jeg ikke så en annen utvei enn å opprette en helt egen Facebook-side for den», skrev Ulveseter i den første posten lørdag, og dermed var ballet i gang.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Twitter

- Jeg er vel mer eller mindre i sjokktilstand. Det har haglet med positive meldinger både på gruppen og i den private innboksen min, og jeg er bare så utrolig glad for at folk er opptatt av rettskrivning, sier Ulveseter til NRK Møre og Romsdal . Han bor for tiden i Ålesund.

På Facebook-sida har Ulveseter rett og slett tatt for seg noen av de vanligste skrivefeilene vi gjør når det kommer til orddeling og illustrert forskjellen.

Se det for deg: Ananas biter eller ananasbiter, koke bøker eller kokebøker, lamme lår eller lammelår, tørke papir eller tørkepapir, terasse dør eller terassedør.

Og plutselig våknet engasjementet for norsk rettskriving - med et smil.

- Det er helt ypperlig å bruke humor i stedet for pekefingeren for å drive språkrøkt, sier Arnfinn Muruvik Vonen, direktør i Språkrådet til NRK.

Sjekk flere bilder på Facebook-siden!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag