RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Orddeling ble Facebook-hit

Foto: Facebook
Sist oppdatert:
Facebook-side om orddeling tar av i rekordfart.

Hvem skulle tro at en Facebook-side om orddeling skulle få slik oppmerksomhet.

I lang tid har norsklærere og språkrøktere fortvilt over nordmenn som i økende grad deler ord som ikke skal deles. Trenden er synlig i avisspalter, på reklameplakater, i firmanavn og på butikkskilt.

Komiker André Ulveseter har sikkert ergret seg han også, men så fikk han en idé. Hva med litt opplysningsarbeid på Facebook - med glimt i øyet.

Siden «Bilder i kampen mot særskrivingsfeil» ble lansert 6. april. I skrivende stund har den fått over 75.000 tommelen-opp på Facebook og behørig medieomtale.

«Folk likte ideen min med å lage bilder av særskrivingsfeil så godt at jeg ikke så en annen utvei enn å opprette en helt egen Facebook-side for den», skrev Ulveseter i den første posten lørdag, og dermed var ballet i gang.

- Jeg er vel mer eller mindre i sjokktilstand. Det har haglet med positive meldinger både på gruppen og i den private innboksen min, og jeg er bare så utrolig glad for at folk er opptatt av rettskrivning, sier Ulveseter til NRK Møre og Romsdal . Han bor for tiden i Ålesund.

På Facebook-sida har Ulveseter rett og slett tatt for seg noen av de vanligste skrivefeilene vi gjør når det kommer til orddeling og illustrert forskjellen.

Se det for deg: Ananas biter eller ananasbiter, koke bøker eller kokebøker, lamme lår eller lammelår, tørke papir eller tørkepapir, terasse dør eller terassedør.

Og plutselig våknet engasjementet for norsk rettskriving - med et smil.

- Det er helt ypperlig å bruke humor i stedet for pekefingeren for å drive språkrøkt, sier Arnfinn Muruvik Vonen, direktør i Språkrådet til NRK.

Sjekk flere bilder på Facebook-siden!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere