RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ordensmennesket Roger

Møt Roger (bildet) og moren hans i "Reflektor".
Møt Roger (bildet) og moren hans i "Reflektor". Foto: TV 2
Munkholt borettslag har ingen vaktmester, og derfor har Roger gjort det til sin store oppgave å holde orden i søppelskuret.

Har du noen gang fått tilsnakk fordi du har kastet søppel i papirdunken, eller fordi du har brukt en klistrelapp på ringeklokka? Og er du sikker på at du har tatt trappevasken skikkelig? I Munkholt borettslag har Roger tatt affære, først og fremst med å holde orden i søppelskuret.

Problemet er at folk kaster all søpla si i de ytterste dunkene fordi de ikke gidder å gå lenger inn i skuret. Resultatet er overfylte dunker som terroriseres av skjærer og kråker. Søppelskuret er Rogers største bekymring, men det virker ikke som om de andre beboerne setter så stor pris på alt det arbeidet han legger ned. Heidi mener at han ikke har rett til å bry seg med andre, og at hun kan kaste hva hun vil, hvor hun vil.

Moren til Roger, Eva, bor i en høyblokk bare 200 meter unna. Der har de mange av de samme problemene, og Eva bruker hele dagen sin til å rydde og vaske etter andre. Ting var bedre da mannen hennes levde og var vaktmester i høyblokka.

Søndagens TV 2-dokumentar "Reflektor: Roger og mor" handler om det å bry seg. Hvem har rett til å bry seg med hvem og på hvilken måte? Er fellesskapsfølelsen på vei til å dø mens forfallet tar overhånd? Roger og moren er i hvert fall ikke villig til å la det skje uten kamp, men de tror selv at de er en utdøende rase.

På TV 2 søndag 26. september 2004 kl. 11.20.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere