RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Orderud-foto til Strasbourg

(Foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
Menneskerettighetsdomstolen blir nå bedt om å vurdere om ytringsfriheten ble brutt da to aviser ble dømt for å trykke bilder av en gråtende Veronica Orderud på vei ut av Nes herredsrett.

Høyesteretts regning til de to forhenværende sjefredaktørene Einar Hanseid i Aftenposten og John Olav Egeland i Dagbladet, lød på 10 000 kroner, melder Aftenposten.

De to valgte bevisst valgte å bryte lovens forbud mot å publisere bilder av siktede på vei inn i eller ut av rettssalen.

Høyesterett kom til at forbudet er ikke i strid med menneskerettighetene. Nå vil Hanseid og Egeland ha Den europeiske menneskerettighetsdomstolens syn på saken.

- I dette konkrete tilfellet hadde det vært en lang diskusjon i forkant om hvorvidt det ville bli pågripelser ved fellende dom, og offentligheten hadde derfor en vesentlig interesse av få dokumentert hva som foregikk, sier Hanseid til Aftenposten.

Generalsekretær Nils E. Øy i Norsk Redaktørforening er glad for at saken er sendt til Strasbourg, men tror saksbehandlingen vil kunne ta så lang tid at en eventuell dom ikke vil få betydning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere