*Nettavisen* Nyheter.

Ordfører: - Nå er det slutt

Foto: Søderstrøm, Christine (Scanpix)

182 narkotatt på Kalvøya-festival.

26.06.11 12:41

182 personer ble lørdag tatt med enten GHB, amfetamin, kokain, LSD eller hasj under elektronikafestivalen Extrema Outdoor på Kalvøya utenfor Oslo.

Elektronikafestivalen ble arrangert for andre år på rad. I fjor ble 80 personer tatt med narkotika på samme arrangement, og nå har bærumsordfører Odd Reinsfelt sett seg lei av narkomisbruket.

- Nå er det slutt
- Politiet anbefalte at vi skulle si nei forrige gang, og jeg var enig med politiet den gangen, og nå har det skjedd det samme. Nå er det slutt, sier Reinsfelt til søndagens VG.

Rundt 5000 personer var samlet til festivalen lørdag, og politiet hadde mer enn nok å gjøre med å kontrollere festivaldeltakere. Ute på festivalområdet hadde politiet et eget bygg der politijurister jobbet med å skrive ut bøter og ta urinprøver av personer mistenkt for bruk eller besittelse av narkotika.

Personene som er tatt med narkotika skal være mellom 18 og 45 år.

Politiet sier til VG at de har hatt et tett og godt samarbeid med festivalen og mener de høye tallene skyldes at politiet har satt inn mange ressurser på området, og ikke at det er høyere narkotikabruk på denne festivalen enn andre.

- Vi får se
Festivalsjef Dominic Gorham er skuffet over Bærum-ordførerens utspill.

- Vi har hatt et veldig godt samarbeid med kommunen, og har jobbet ekstremt tett med politiet. At ordføreren har sagt dette er nytt for meg. Vi satser på å ha en god evaluering sammen med kommunen og så får vi se, sier Gorham til VG.

Festivalsjefen sier det er overraskende og merkelig at folk tør å bruke narkotika under festivalen etter at de hadde annonsert at det ville bli holdt strenge kontroller.

910.000 kroner i bøter
I forbindelse med festivalen, ble boten for å bli tatt med narkotika, økt til 5000 kroner. Dermed utgjør lørdagens narkobøter hele 910.000 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.