Ordfører Henriette Reker i Køln frykter nye overgrep av kvinner under det store karnevalet i Køln i februar, skriver tyske RP Online.

De nye reglene har allerede skapt sterke reaksjoner fra mange som mener at det er bakvent å innføre regler for at kvinner ikke skal bli antastet. Se Twitter-feeden nederst i denne saken.

Politiet jobber nå med å finne gjerningsmennene som forgrep seg på kvinner utenfor togstasjonen i Køln nyttårsaften. Lignende overfall skjedde også i Hamburg.

Over 90 kvinner har anmeldt seksuell trakassering. Kvinner fikk klær revet opp, ble befølt over hele kroppen, og ranet, da de gikk gjennom gruppen av nærmere 1000 menn av arabisk eller nordafrikansk avstamming som feiret nyttårsaften utenfor togstasjonen.

Les også: Merkel krever harde reaksjoner etter masseovergrep i Køln
Les også: Masseovergrep fyrer opp tysk migrasjonsdebatt
Les også: Etterlyser 1000 menn etter masseovergrep på togstasjon

Regler

Under en pressekonferanse sa Reker at man må innføre ordensregler også for kvinner, før det kommende karnevalet.

Reglene vil bli lagt ut på byadministrasjonens hjemmeside.

Regler for oppførsel er blant annet:

  • Hold en armlengdes avstand fra ukjente
  • Hold deg til din egen gruppe
  • Be tilskuere om hjelp, eller be dem tilkalle politi, hvis du blir offer for overfall.

Reker presiserte at det også bør være regler for personer fra andre kulturer. Spesielt gjelder å forklare hva munter atferd er i Køln, og at det ikke har noe med seksuell åpenhet å gjøre.

Hva mener du? Svar på vår uformelle spørreundersøkelse lenger nede i saken.

Skaper reaksjoner

Reglene i Køln har allerede skapt reaksjoner. Blant de som reagerer er den danske forfatteren Kristian Ditlev Jensen som skriver ironisk på Facebook:

- Løsningen på svineriet i Køln er selvfølgelig at Europas kvinner vender seg til å ikke være tett med menn uten å forvente overgrep.

Hva mener du om de nye reglene i Køln? Si din mening her.

Her ser du Twitter-feeden for #einearmlaenge der mange reagerer på at Kølns ordfører ber kvinner holde en armlengdes avstand fra ukjente menn.