*Nettavisen* Nyheter.

Ordfører sier opp Aftenposten i protest

SIER OPP: Halden-ordfører Thor Edquist (H) sier opp sitt abonnement på Aftenposten etter at Raja (30) ble Årets Osloborger. Bakgrunnen er informasjon om Raja som har dukket opp etter at ham mottok prisen. Foto: Trond Lepperød (Mediehuset Nettavisen)/Halden kommune

Ordfører i Halden, Thor Edquist (H), har sagt opp sitt abonnement på Aftenposten etter avsløringene om Årets Osloborger.

Edquist forteller dette på sin Facebook-profil.

- Fordi Aftenposten gir prisen til en mann som sammenligner homofili med «Det er nesten som å si jeg støtter de som drikker alkohol, dreper, selger narkotika osv.!», så har jeg i dag sagt opp mitt abonnement, skriver Halden-ordføreren fra Høyre.

Ordfører Edquist deler i innlegget på Facebook partikollega Fabians Stangs utspill om at prisen for Årets Osloborger er delt ut til feil person.

- Valget av Årets Osloborger er ikke bra for det rause, tolerante Oslo vi ønsker oss, twitret Stang tirsdag.

Les også: Sjefredaktør Espen Egil Hansen om «Årets Osloborger»: - Vi burde gjort en bedre sjekk


Les redaktør Stavrums blogg om saken her: Årets Osloborger hater homofili

Les også: Foss: - Dette er flaut for Aftenposten

Omstridt prisvinner

Bakgrunnen for dette er at Aftenpostens lesere fredag kåret Mohsan Raja (30) til Årets Osloborger 2015 for sin innsats for flyktningene i Oslo. Han var en av sju som var nominert av avisen.

I ettertid har det dukket opp grums fra Rajas bruk av sosiale medier og hans fortid. Blant annet har han skrevet negativt om homofile og at man må forstå at det å lage karikaturtegninger av Muhammed vil skape reaksjoner.

Klikk på bildet for å forstørre.

SJEFREDAKTØR: Espen Egil Hansen i Aftenposten tar selvkritikk for bakgrunnssjekken de gjorde før leserne skulle kåre Årets Osloborger. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Les også: Årets Osloborger Mohsan Raja er tidligere straffedømt

I tillegg kom det fram at han tidligere er straffedømt flere ganger i perioden 2002 til 2010, blant annet for narkotikakriminalitet og vold.

Dette har fått mange til å reagere. Flere har tatt til orde for at Aftenposten må trekke tilbake prisen, noe de har sagt at de ikke kommer til å gjøre.

De har derimot innrømmet de burde ha sjekket opp Raja bedre før han ble nominert.

Les også: - Enten sier Raja fra seg prisen, eller så må Aftenposten trekke den


- Kan ikke anses å være faktabasert

I etterkant av reaksjonene på informasjonen om Årets Osloborger har Nettavisen blitt kontaktet av flere som mener at det var dårlig av Aftenposten å ikke sjekke opp kandidatene til prisen bedre.

En leser har videresendt sin oppsigelse av abonnementet sitt på Aftenposten til Nettavisen. I e-posten skriver vedkommende blant annet:

Aftenposten har med andre ord forledet leserne til å stemme på feil person, ved at ikke en gang et minimum av korrekte fakta om vedkommende var på plass.

Det er slik i livet at hvis en beslutning tas på totalt feil grunnlag, så foretar man en ny, korrigert beslutning når et helt annet faktagrunnlag fremkommer.

Aftenposten kan med dette ikke anses for å være en faktabasert, objektiv og seriøs avis og poenget med å være leser er ikke til stede lenger.

Les også: Finn Schjøll om årets Osloborger: - De som reagerer er på villspor

- Kun ti som har sagt opp

Overfor Nettavisen sier abonnementssjef i Aftenposten, Siri Holstad Johannessen, at de ikke har opplevd noen storm av folk som sier opp avisa.

- Vi snakket om det i går, og det tallet jeg fikk da, var ti stykker. Så vi har faktisk ikke fått mange oppsigelser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag