*Nettavisen* Nyheter.

Ordfører slutter etter slibrige meldinger

Foto: (nord-fron.kommune.no)

- Flere har vært borte i tilsvarende, sier Ap-ordfører Tove Haugli.

08.04.11 11:59

Etter bare fire år i jobben som ordfører i Nord-Fron kommune i Gudbrandsdalen slutter Ap-ordfører Tove Haugli i jobben, melder GD.no

Årsaken til at hun slutter er på grunn av slibrige brev og meldinger fra mannlige politikere som har bidratt til å gjøre jobben som ordfører vanskelig.

Avisen gjengir følgende sitater hun har mottatt:

«Dersom du synes jeg virker litt distre og fraverande innimellom så er det fordi tankene mine stadig er opptatt av den du vet.»

«Hvis du kjente at jeg hadde problemer med å holde øynene mine borte frå deg i går, så er det helt rett. Du var ei openbaring med det blå anhenget på den fine, brune halsen din.»

«Når jeg lukker øynene kan jeg se for meg verdens flotteste dame...»

«Dagene er preget av at jeg har tenkt svært mye på deg, mye mer enn det som bra er, trolig...»

- Ikke bare meg
- For det første er dette ting som startet når jeg var varaordfører i forrige periode og det er på bakgrunn av det jeg har opplevd i periodene som varaordfører og ordfører at jeg nå har tatt en slik avgjørelse, sier Haugli til Nettavisen.

Hun ønsker ikke si hvem som står bak meldingene, men mener det er synd at slike ting kan foregå.

- Det er ikke bare meg. Flere har vært borte i tilsvarende. Jeg håper at dette kan være starten på en debatt som er på et annet nivå enn bare meg personlig. Jeg vet at dette foregår i jobbsammenheng, fagforeningsarbeid og organisasjonsarbeid. Dette er Ikke en sak som kun har med politikk å gjøre og jeg håper jeg kan få debatten i gang, sier Haugli til Nettavisen.

Overfor GD svarer hun derimot følgende på hvem som har stått bak meldingene:

- Mannlige, aktive politikere, der møteplassen har vært politikken.

Flere saker
Nettavisen har gjennom flere artikler fokusert på sexsjikane mot kvinner.

- Jeg synes det er trist at det skal være på et slikt lavnivå som dette og at dette skal være måten noen skal hevde seg på. Når det er sagt finnes det også herskerteknikker som utøves av oss kvinner også og dette er ikke bare et problem som gjelder menn, sier Haugli til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag