*Nettavisen* Nyheter.

Ordfører vil ha UDI-kontor i Kirkenes

Ordfører i Sør-Varanger, Rune Rafaelsen (Ap), er opprørt over at flere av asylsøkerne som nå kommer over grensa ved Storskog og inn i kommunen, har bodd og arbeidet flere år i Russland. På bildet: En gruppe asylsøkere som har kommet over Storskog grensekontrollsted utenfor Kirkenes20151020. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Ordfører i Sør-Varanger, Rune Rafaelsen (Ap), mener UDI bør behandle asylsøknader ved grensa til Russland, slik at personer uten beskyttelsesbehov raskt kan sendes ut.

Rafaelsen er opprørt over at flere av asylsøkerne som nå kommer over grensa ved Storskog og inn i kommunen, har bodd og arbeidet flere år i Russland.

– Vi må raskt finne ut hvem som er hvem, hvem som får bli og hvem som skal ut. De som åpenbart ikke har asylbehov, kan flys rett fra Kirkenes til Kabul, sier han til Klassekampen.

I dag sendes asylsøkere sørover med fly fra Kirkenes og får søknadene sine behandlet i Oslo. Sør-Varanger-ordføreren mener Utlendingsdirektoratet (UDI) bør starte asylbehandlingen umiddelbart etter at flyktningene har kommet over grensa på Storskog.

– Hvis det er ett sted i Norge som trenger UDI-kontor, så er det Kirkenes, sier han.

UDI har i dag to saksbehandlere som er utplassert i Kirkenes. I forrige uke kom det 1.113 asylsøkere til Norge over Storskog.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.