Gå til sidens hovedinnhold

Ordfører vil sette inn militæret mot ulven

ÅSNES (Glåmdalen): Ordfører Ørjan Bue i Åsnes støtter bruk av både helikopter og militæret for å få redde resten av beitesesongen på Vestmarka.

– Når man får lokalisert ulven med et helikopter, kan militæret være en god mulighet med tanke på manngard, sier Ørjan Bue.

Han har nettopp avsluttet et ekstraordinært formannskapsmøte med sauebønder, bondelaget, bonde- og småbrukarlaget og Mattilsynet.

– Dette er en fortvilet situasjon, og noe må gjøres. Vi krever helikopterbruk og gjerne at militæret går manngard fra Elverum. Og at Staten stiller med midler til rådighet, sier Bue.

Karin Siggerud Olsen (Ap) lanserte forslaget om militærbruk i det møtet var i ferd med å avslutte, og etter å ha fått tenkt seg om, støtter ordfører Bue denne tanken.

Samtidig ønsker han et ordføreropprør med opprop. Nå skal han ta kontakt med andre ordførere hvor lokale bønder sliter med rovdyrene.

Kjell Eierholen, sauebonde i Hof-Åsa og med sauer på Vestmarka, er fortsatt i gang med sauesanking. Per nå mangler det cirka 450 dyr, og både han og Per Roar Stømner har sluppet sauer på beite etter anbefalinger fra fylkesmannen.

Merete Furuberg, leder i Bonde- og småbrukarlaget, hevder at rovdyrbildet er helt ute av kontroll.

–Dette blir ikke bedre før vi har færre rovdyr i distriktet vårt. Se på alle partiprogrammene og plukk ut dem som ønsker færre rovdyr. Det er politikerne som er ansvarlige for denne situasjonen. «Skyt» på dem og se hva de går til valg på til høsten, sier Furuberg, som selv har fått kjenne på kroppen hvordan det er å miste det meste av saueflokken.

– Fortsatt får jeg drapstrusler fordi jeg har tatt denne kampen. Er det slik vi skal ha det? Stå på, vi skal ikke gi oss, sier Furuberg. Hun støtter helikopterbruk i den grønne sona, og mener at der skal ulven ut med en gang.

Les flere saker i Glåmdalen her.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken