I kveld gikk et flertall av politikerne i kommunen inn for å stanse bomprosjektet i Klepp kommune i Rogaland.

Under det ekstraordinære kommunestyremøte mandag kveld, fortalte en følelsesladet ordfører i Klepp i Rogaland, Ane Mari Braut om vold og hets hennes familie har blitt utsatt for som følge av bompengesaken, skriver NRK.

Trusler og vold

Hun forteller at hun og familien har opplevd å få huset sprayet ned med kumøkk, at de har blitt spionert på og hun forteller om trusler, hærverk på bil og hjem, og at sønnen hennes har opplevd å bli slengt i veggen og blitt tatt kvelertak på.

- Det er slett ikke greit å slenge sønnen min i veggen og ta kvelertak på ham for å få mor til å snu i bompengesaken. Det er helt utrolig at en skal være nødt til å si det, sier en gråtkvalt ordføreren.

Aksjonsgruppa «Folkeaksjonen nei til mer bompenger» skriver på Facebook mandag kveld at de tar sterk avstand fra den type oppførsel Klepp-ordføreren forteller om.

«Vi i FNB tar sterk avstand fra den type oppførsel som her er vist mot ordfører i Klepp og hennes familie og oppfordrer til saklighet og skikkelighet i bompengedebatten», skriver Leif Høybakk på vegne av FNB.

I sitt innlegg sier Braut at det har roet seg, og mener det kan være fordi politiet og Nok er nok-grupper har tatt tak.

Solberg: - Totalt uakseptabelt

Statsminister Erna Solberg reagerer kraftig på det ordføreren forteller.

«Nei, dette er ikke greit! Politikere skal tåle tøff debatt og det er viktig med tilbakemeldinger på våre standpunkt. Sjikane, mobbing og vold derimot er totalt uakseptabelt i det norske demokratiet.», skriver hun i et Facebook-innlegg.

Også helseminister Bent Høie reagerer på sin Facebook-side.

«Slik kan vi ikke ha det! Til høsten er det lokalvalg og vi er alle avhengige av at folk engasjerer seg og stille til valg. Det er en forutsetning for demokratiet vårt. Dessverre ser jeg på Facebook at hverken foreldre eller besteforeldre alltid er forbilder for barn og barnebarn - når det gjelder mobbing og hets i kommentarfeltene. Alle voksne har noen barn som følger med på hva de gjør og sier!».

Uenighet mellom kommunene

Klepp kommune i Rogaland har planer om å bygge en by til 15.000 mennesker i Orstad/Kverneland-området, noe bompengeprosjektet skulle bidra til å finansiere. Bomringen skulle også omfatte nabokommunen Time.

En uenighet mellom kommunene om plasseringen av bommene, og dermed også inntektsstrømmene, har ført til at flertallet for bomringen nå har snudd. Så sent som for to uker siden var det et 16-15 flertall blant politikerne i Klepp for bomringen. Mandag var det 21 mot 10 stemmer.