*Nettavisen* Nyheter.

Ordføreren i Malvik kommune omkom i båtulykke

Det var ordfører i Malvik, Ingrid Aune (Ap) og Eivind Olav Kjelbotn Evensen som omkom i båtulykken i Namsenfjorden utenfor Namsos natt til torsdag.

02.08.19 14:32

Kjæresteparet døde etter at en fritidsbåt de satt i havnet på et skjær utenfor Namsos natt til torsdag.

Ingrid Johansen Aune (34) kommer fra tettstedet Hommelvik og har vært ordfører i Malvik kommune siden 2015. Hun ble da kommunens yngste ordfører noensinne.

Hun har vært tidligere vært politisk rådgiver for Ap-politiker Espen Barth Eide da han var statsråd i Forsvarsdepartementet og fulgte senere Barth Eide over i Utenriksdepartementet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ap-ordfører i Malvik Ingrid Aune (bildet) og kjæresten Eivind Olav Kjellbotn Evensen døde i en båtulykke i Namsos natt til torsdag. Foto: Stig H. Dahl / Malviknytt / NTB scanpix

43 år gamle Eivind Olav Kjellbotn Evensen har jobbet som kommunepsykolog i Namsos kommune.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kommunepsykolog Eivind Olav Kjelbotn Evensen i Namsos kommune og ordfører Ingrid Aune i Malvik kommune omkom i en båtulykke i Namsos natt til torsdag. Foto: Pål Morten Skaret (Namdalsavisa / NTB scanpix)

- Ap i dyp sorg

Dagbladet får bekreftet fra Arbeiderpartiet at partiet sentralt pauser all valgkamp i dag som følge av Ingrid Aunes bortgang. Torsdag er det en tydelig preget partileder Jonas Gahr Støre som møter pressen ved Youngstorget i Oslo. Han beskriver Ingrid Aune som et varmt medmenneske og en politiker med engasjement og humør.

- To flotte engasjerte mennesker er revet bort. For arbeiderpartiet er det en dag fylt av sorg hvor vi har mistet et veldig varmt medmenneske, en som hadde stort nettverk i partiet og jeg vil si, som partileder, et av arbeiderpartiets største politiske talenter, sier partilederen.

- Ingrid var ung og erfaren. Hun var i 30-årene. Hun hadde mange verv i AUF, hun hadde mange verv i Arbeiderpartiet for internasjonalt arbeid, hun har vært rådgiver i utenriksdepartementet og forsvarsdepartementet, før hun sier at lokalpolitikken skal hun gjøre en forskjell i og blir ordfører i Malvik. Det er engasjement, drivkraft og en evne til å omsette verdier i praktiske resultater som jeg kjennetegner Ingrid.

På Facebook skriver han at Arbeiderpartiet er i stor sorg etter budskapet.

- Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om at vår kjære venn og partikollega, ordfører i Malvik Ingrid Aune, sammen med Eivind Olav Kjelbotn Evensen mistet livet i en båtulykke utenfor Namsos natt til i dag. Våre tanker går til deres nærmeste familie, skriver Ap-leder Jonas Gahr Støre blant annet på Facebook torsdag ettermiddag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Foto: Jonas Gahr Støre

- Vil bli dypt savnet

- Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om bortgangen til vår ordfører i Malvik, Ingrid Aune og hennes kjæreste, Eivind Olav Kjelbotn Evensen. Ingrid har vært en av våre fremste folkevalgte som har gjort en fantastisk jobb for kommunen sin og for Arbeiderpartiet, skriver Trøndelag Arbeiderparti på sin Facebook-side.

De skriver videre at Aune hadde engasjement for kommunen og innbyggerne og at hennes arbeid ble lagt merke til utenfor kommunegrensene.

- Mange er i dag preget av en god venns brå bortgang. Våre varmeste tanker går til Ingrid og hennes kjærestes sin familie og venner.

- Ingrid var et godt og varmt menneske, med stor omsorg for alle hun møtte. Hun vil bli dypt savnet. Mange er i dag preget av en god venns brå bortgang. Våre varmeste tanker går til Ingrid og hennes kjærestes familie og venner.

Lederen i Trøndelag Arbeiderparti, Per Olav Hopsø, lover at den avdøde Ingrid Aunes arbeid skal videreføres.

– Ingrid har vært en av våre fremste folkevalgte som har gjort en fantastisk jobb for kommunen sin og for Arbeiderpartiet. Mange er i dag preget av en god venns brå bortgang, heter det i en pressemelding fra fylkespartiet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ordfører i Malvik, Ingrid Aune (AP) er bekreftet omkommet i båtulykken i Namsos. Foto: Lmhovtun / Wikimedia Commons

– Ualminnelig

Aunes tidligere sjef og Ap-profil Espen Barth Eide sier til Dagbladet at det var et stort sjokk da han fikk dødsbudskapet.

– Ingrid var et ualminnelig menneske, fantastisk varm og omsorgsfull og et politisk talent av dimensjoner. Hun var både en støttespiller og en inspirasjonskilde, med et register som gikk over alle nivåer, sier Barth Eide.

NATO-sjef Jens Stoltenberg skriver i et innlegg på sin Facebook-side at ulykken er ufattelig og trist, og at vi har mistet et stort politisk talent.

– Ingrid ga seg aldri når hun kjempet for det hun trodde på. Hun gjorde det som ordfører i Malvik da hun kjempet mot ufrivillig deltid, og hun gjorde det som politisk rådgiver i Utenriks- og Forsvarsdepartementet da hun kjempet for en mer solidarisk og trygg verden, skriver Stoltenberg.

Avhører vitner

Politiet frigir navnene til de omkomne i samråd med pårørende. Det var ordfører i Malvik, Ingrid Aune (Ap) og Eivind Olav Kjelbotn Evensen som omkom i båtulykken.

- Dette er personer som er godt kjent i sine respektive kommuner og har i samråd med kriseteamene i kommunen frigitt navnene, forteller politiinspektør Snorre Haugdahl under en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Det var 1.43 natt til torsdag at et vitne meldte om båtulykken. Alle nødetater rykket ut, og på et skjær i fjorden utenfor Namsos fant de daycruiseren. En mann og en kvinne ble først betegnet som alvorlig skadd. De ble fraktet i båt til land og fløyet med luftambulanse til sykehuset i Namsos.

Senere opplyser politiet at mannen ble erklært død ved ankomst til sykehuset. Kvinnen ble betegnet som livstruende skadd. Under en pressekonferanse torsdag ettermiddag bekrefter politiet at hun er erklært omkommet.

- Vi fikk i dag bekreftet at kvinnen i 30-årene er omkommet i forbindelse med ulykken, sier politiinspektør Snorre Haugdahl.

På en pressekonferanse klokken 12.00 sa etterforskningsleder Line Marte Fuglum Juliussen at det er opprettet sak og at tre vitner så langt var avhørt.

– Men flere vitner vil bli avhørt. Fredag vil havarikommisjonen komme og i samarbeid med kriminalteknikere fra politiet gjennomføre en undersøkelse av både åsted og ulykkesbåt, sier Fuglum Juliussen.

Dag S. Liset, avdelingsdirektør i Statens havarikommisjon for transport, bekrefter at de er orientert om båtulykka i Namsos.

– Vi har begynt å hente inn informasjon om ulykken og jeg regner med at vi kommer til å være der i morgen. Da vil vi gjøre undersøkelser på skadestedet og båten, sier han til VG.

Klikk på bildet for å forstørre.

Malvik-ordfører Ingrid Aune (33) og kommunepsykolog Eivind Olav Kjellbotn Evensen (43) i Namsos døde etter at båten de satt i, gikk på et skjær utenfor Namsos natt til torsdag. Foto: Karl Erik Hovik Aune/ Namdalsavisa / NTB scanpix

Til Trønderavisa forteller politiet at de ble tipset om ulykken av en person som hørte et høyt smell i sjøen.

– En person på land ringte politiet klokka 01.44 og fortalte om et høyt smell ute i sjøen og en motor som fremdeles gikk etterpå. Alle nødetater ble varslet, inkludert redningsskøyta, sier operasjonsleder Wenche Johnsen.

Det ble gjort søk i området og i sjøen for å se om flere personer kunne ha vært med i båten, men klokka 4.42 meldte politiet at de avsluttet søket. Det ble konkludert med at ingen flere hadde vært med.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mannen i 40-årene ble erklært død ved ankomst til sykehuset, skriver politiet i en pressemelding. På en pressekonferanse torsdag ettermiddag opplyste politiet at kvinnen som var involvert i ulykken, har livstruende skader, skriver Trønder-Avisa. Foto: (Statens vegvesen)

- Tragisk hendelse

Namdalsavisa skrev tidligere torsdag at det var en ansatt i Namsos kommune som var involvert i ulykken, og at kommunalsjefen for helse har tatt kontakt med arbeidsplassen. Et kriseteam har tatt kontakt med pårørende i etterkant av ulykken

– Dette er ei tragisk hendelse som selvsagt gjør stort inntrykk på alle som bor i området, og også oss som jobber i kommunen. En av våre ansatte er involvert, det gjør sterkt inntrykk. En trist dag i kommunen, sier Ryan til avisen tidligere torsdag.

Politiet opplyser at begge de omkomne etterlater seg familie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag