*Nettavisen* Nyheter.

Ordføreren på plass

Tidligere ordfører i Kristiansand Jan Oddvar Skisland er på plass i sin nye jobb som adm. dir. i Start. Opprykk er det kortsiktige målet, men den nye sjefen er opptatt av talentutvikling som det klare satsingsområdet fremover.

02.01.08 09:59

- Helt siden jeg gjorde avtalen med Start, har jeg hatt jevnlige møter med Harald Andersen. Så litt oversikt har jeg. I den senere tid har jeg også hatt mer kontakt med Svein Mathisen for å få input på den sportslige biten i tillegg. Det er viktig å prate med folk for å få innblikk i tingenes tilstand, sier Skisland til ikstart.no.

Talentfokus

Han gikk fra jobben som ordfører til å bli toppsjef for Sørlandets fotballstolthet.

- Jeg tror det viktigste må være at juniorsatsingen og talentutviklingen fungerer godt. Spranget for talentene inn mot A-laget må kortes inn. Dette er det også god økonomi i. Man kan selvagt kjøpe en spiller til 10 millioner, men det er jo bedre økonomi i å kunne hente en slik spiller fra egen stall! Talentene må også ivareta utdanningen sin, påpeker Skisland.

Topp og bredde

Han er opptatt av å ha en organisasjon som fungerer godt, i alle ledd. Både topp og bredde.

- Det er et klart kriterie. Og for å få til det er kommunikasjon et nøkkelord. Uten en god kommunikasjon er det vanskelig å få en organisasjonen til å fungere optimalt. Godt miljø, med sosialt oppegående mennesker er viktig. Igjen, her snakker jeg både om topp og bredde.

Gleder seg

- Noen har ment at å gå fra ordførervervet til din jobb her i Start blir en gedigen nedtur. Hva sier du til dem?

Et krystallklart NEI! Dette er en jobb jeg virkelig har lyst til å ta fatt på. Å være med og bygge Start opp til en stabil toppklubb, er noe jeg virkelig ser frem til. At klubben i tillegg har verdier utover det rent sportslige, gjennom flere ideelle prosjekter, ser jeg også som verdifullt og spennende. Kort sagt; jeg gleder meg simpelthen veldig til å begynne, sier han til klubbens nettside.

Les hele intervjuet her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag