*Nettavisen* Nyheter.

Ordførerkandidat i Paris trekker seg etter sexvideo

Former French government spokesperson and La Republique en Marche candidate for the upcoming Paris 2020 mayoral election Benjamin Griveaux attends a news conference in Paris, France, February 5, 2020. Picture taken February 5, 2020. Picture taken February 5, 2020. REUTERS/Benoit Tessier

TREKKER SEG: Etter spredningen av en sexvideo, trekker den populære kandidaten seg. Foto: Benoit Tessier (Reuters)

Benjamin Griveaux dropper ut av ordførerkampen etter at en sexvideo ble spredd på nettet.

14.02.20 14:24

Lokalvalget i Paris avholdes i mars, men kandidaten Benjamin Griveaux kunngjorde fredag at han trekker seg fra hele valgkampen.

Griveaux var president Emmanuel Macrons foretrukne kandidat som ordfører.

Onsdag kveld publiserte et nettsted en video med meldinger adressert til en kvinne som angivelig er blitt sendt av Griveaux. Den spredte seg deretter til sosiale medier, skriver The Guardian.

Til nyhetsbyrået AFP sier han at han har blitt utsatt for et råttent angrep som berører hans privatliv.

– Familien min fortjener ikke dette. Ingen burde noen gang bli utsatt for et slik fornærmelse, sier Griveaux.

Eks-kandidaten forteller videre at han ikke er villig til å eksponere familien ytterligere. Han har så langt ikke kommentert ektheten av videoen.

Klikk på bildet for å forstørre. during an event to sign documents enacting a new labour law named

Benjamin Griveaux (t.h.) var president Emmanuel Macrons favoritt til vervet som ordfører i Paris. Foto: Thibault Camus (AFP/NTB scanpix)

Får støtte etter sexvideoen

Nå uttrykker flere politikere sin støtte til Griveaux, også hovedrivalen og nåværende ordfører Anne Hidalgo. Hun sier at hendelsen ikke er verdig den demokratiske diskusjonen man kunne hatt.

Politikere på begge fløyer er opprørte og beskriver hendelsen som en trussel mot landets stolte demokratiske tradisjoner.

– Vi er ikke i USA! sier Sebastien Chenu i Rassemblement national. Han sier til kringkasteren BFM TV at det burde være vanntette skott mellom privat og offentlig liv.

Performanceartist tar på seg skylden

Ordførervervet regnes som et springbrett til en videre karriere for franske politikere. Blant annet hadde Jacques Chirac en fortid som ordfører i Paris før han ble landets president.

Når Griveaux trekker seg, har ikke Macrons parti lenger noen ordførerkandidat i den franske hovedstaden.

En russisk performanceartist, Pyotr Pavlensky, har nå tatt på seg skylden for å ha spredd videoen. Pavlensky, som selv er kjent for makabre og politisk rettede ytringer, har fortalt avisen Liberation at han fikk videoen fra en anonym kilde som skal ha hatt et forhold til Griveaux. Hensikten med å spre videoen på nettet var å vise det han beskriver som hykleri ved Griveauxs liv og lære.

– Han er en som alltid spiller på familieverdier, en som sier han vil bli familienes ordfører og som alltid viser til sin kone og sine barn. Men så gjør han det motsatte, sier Pavlensky til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag