Gå til sidens hovedinnhold

Ordførerne flinkere enn Jens

Landets ordførere er flinkere enn statsministeren. Det forteller en meningsmåling, hvor 37 prosent svarer at ordføreren gjør en god jobb.

Bare 24 prosent av de spurte mener at regjeringen gjør en god jobb, viser meningsmålingen som Synovate har utført for Arbeiderpartiet.

- Over 60 prosent sier at ordførerkandidaten er viktig når de skal bestemme seg for parti ved lokalvalg, sier Ap-sekretær Raymond Johansen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- Hvordan forklarer du at ordførerne får høyere score enn statsminister Jens Stoltenberg?

- Det er ingen tvil om at ordføreren kjemper for sin kommune hver dag. Når kommunene likevel ikke alltid får nok penger, så får staten skylda, forklarer Johansen.

Lokale saker
Han innledet mandag til debatt på Arbeiderpartiets ordførerkonferanse. Her kunne han konstatere at partiets standpunkter i lokale saker er viktigst for velgerne. Nest viktigst er partiets verdigrunnlag. Bare 27 prosent svarer at ordførerkandidaten i seg selv er viktig.

- Som bakgrunn for lokalvalget fokuserte jeg på at vi må skape verdier for å kunne dele dem. Det er en forutsetning for lokal velferd i kommunene, sier Johansen.

Nye arbeidsplasser
Ap-sekretæren poengterer at det under de rødgrønnes regjeringstid har blitt 250.000 nye arbeidsplasser. To tredeler av dem har kommet i private bedrifter.

- Men også kommunene må bli en sterkere dynamo for næringsutvikling, maner Johansen.

Han mener at ordførernes nærhet til velgerne også gjør at de oppleves som viktige.

- I den sammenheng er min beskjed at det er lettere å bli valgt enn å bli gjenvalgt, sier Ap-sekretæren og legger til at partiet vil legge ekstra vekt på at det til høsten dreier seg om et lokalvalg. (ANB)

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter

Kommentarer til denne saken