RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ordfører: - NVEs flomvarsel bommet totalt

Mjøndalen (NTB): Ordføreren i Nedre Eiker i Buskerud er oppgitt over manglende varsel fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) etter at ekstremværet Frida skapte store ødeleggelser natt til tirsdag.

- Vanligvis kommer flomvarslene i god tid. Men det kom på epost klokken 20.15, og da ble det opplyst at det ville være snakk om maksimalt femårsflom i mindre vassdrag. Så får vi en femtiårsflom med disse følgene, sier ordfører Bent Inge Bye (Ap) til Aftenposten. Han betegner skadene som formidable i og rundt sentrum.

Meteorologene hadde varslet store nedbørsmengder over Agder-fylkene, men det gikk verst ut over Buskerud. På Steinberg i Nedre Eiker falt det 114,3 millimeter nedbør det siste døgnet, ifølge nettstedet Vær og Vind.

NVE står overfor NTB fast på at varselet som ble sendt ut, var tilstrekkelig. Vakthavende hydrolog Stein Beldring henviser til at de varslet mulige oversvømmelser og raskt økende vannføring i enkelte vassdrag.

- Vi mener varselet er korrekt, men det er umulig for meteorologene å si helt nøyaktig hvor nedbøren kommer, sier han.

Direktoratet anslo at ingen større vassdrag ville nå femårsflom. To små vassdrag i nærheten av Mjøndalen nådde imidlertid nivået for 50-årsflom, vedgår Beldring. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere