RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ordfører klager over dyr kirkeasylant

Stokmarknes (NTB): Ordfører Kjell-Børge Freiberg (Frp) i Hadsel i Vesterålen mener at kommunen ikke har råd til å ha asylsøkere i kirkeasyl.

- Vi kan ikke budsjettere med at det kommer kirkeasylanter, og da finnes det ikke høyde for disse utgiftene i de kommunale budsjettene. Dermed går pengene ut over noe annet, sier ordføreren til Vårt Land.

Årsaken til ordførerens misnøye er to hviterussiske kirkeasylanter som etter å ha fått avslag på opphold i Norge, søkte ly i pinsekirken i Stokmarknes i mai.

13 år gamle Bogdan har en fremadskridende muskelsykdom som han ikke får hjelp for i hjemlandet. Også hans 20 år gamle søster befinner seg i kirkeasyl.

Støttespillerne til 13-åringen kaller det sørgelig at ordføreren synes guttens kirkeasyl er for dyrt.

- Det er sørgelig at økonomi bringes inn i dette, og trolig har det med samfunnsutviklingen å gjøre. Skal pengene styre alt? spør Kari Anette Øverli i ledergruppa for pinsekirken der gutten sitter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere