RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ordfører kritiserer UDI for sommel

Ordføreren i Sør-Varanger kommune mener UDI somler så mye at transittmottakene er fulle i regionen.

Kirkenes (NTB): – Logistikken fungerer ikke som den var tenkt. Det er ikke den gjennomstrømningen som vi har behov for, slik at transitten skal fungere. Vi er i en svært presset og vanskelig situasjon, sier ordfører Cecilie Hansen (Sp) i Sør-Varanger kommune til NRK.

Fjellhallen i Kirkenes, som nylig ble tatt i bruk som transittmottak for alle flyktningene som kommer fra Russland til Norge over grensa på Storskog, har en kapasitet på 150 personer. Den er allerede full, og daglig kommer det flere titalls nye flyktninger over grensa.

Ifølge avisa Finnmarken hadde foreløpig 223 personer kommet over grensa inneværende uke. Det er rundt 100 flere enn forrige uke, og mer enn nok til å skape kapasitetsproblemer.

Hansen mener UDI ikke gjør jobben sin med å få folk gjennom intervjuer og helsesjekk raskt nok, og viser til at UDI har lovet å få folk videre på maks fire dager.

Regiondirektør Bjørn Fridfeldt i UDI mener ordføreren har glemt at de må ha informasjon for å få transitten til å fungere.

– Vi har sittet lenge på kontoret i Narvik og ventet på informasjon om hvor mange som kommer inn i Fjellhallen, og hvor mange som er ferdig intervjuet, registrert og som skal ut. Det er essensiell informasjon for at vi skal klare å få dem videre i systemet, sier Fridfeldt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere