RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ordføreren: - Denne utleieren er ikke velkommen

STILLER SOM GARANTIST: Ordfører Jens Johan Hjort uttaler til Nordlys at han nå vil stille som garantist for utgiftene Khoshal Shinwarai vil ha til en eventuell rettssak mot husverten. - Etter det jeg har sett av saken hittil, tar jeg det for gitt at Khoshal kommer til å vinne i en rettssak, uttaler Hjort.
STILLER SOM GARANTIST: Ordfører Jens Johan Hjort uttaler til Nordlys at han nå vil stille som garantist for utgiftene Khoshal Shinwarai vil ha til en eventuell rettssak mot husverten. - Etter det jeg har sett av saken hittil, tar jeg det for gitt at Khoshal kommer til å vinne i en rettssak, uttaler Hjort. Foto: Arkiv/Tord Olander Pedersen (Nordlys)
Nå tilbyr ordføreren seg å stille som garantist for at Khoshal får dekket utgifter til å få ført saken for retten.

(Nordlys) - Egentlig burde man ikke la seg provosere av slike mennesker som denne husverten tydeligvis er, men jeg må innrømme at jeg er forbannet nå.

Tirsdag omtalte Nordlys og Nettavisen saken om huseieren som etterlot følgende brev på stuebordet: «Hei Afghanistan! Jeg vil ikke ha mitt hus fyldt med dine folk».

- Jeg fikk nøklene på lørdag, etter å ha signert leiekontrakt og gitt husverten 10.000 kroner rett i hånda. Så gikk det bare to dager før han tok seg inn i leiligheten og la fra seg dette brevet på stuebordet, forteller Khoshal Shinwarai (22) fra Tromsø til Nordlys.

I brevet som husverten hadde lagt fra seg står det blant annet følgende: "Ut av Mitt Hus! Hei Afghanistan! Jeg vil ikke ha Mitt Hus fyldt med dine folk, "forstått". Få dem ut eller jeg tilkaller "Myndighetene". Du og Kompani ut! Forsvinn!"

Ordfører Jens Johan Hjort (H) i Tromsø forteller til Nordlys at han synes det er forferdelig trist det Khoshal Shinwarai (22) har opplevd i møte med husverten.

- Slik saken er fremstilt så er dette helt klart en sak som bør prøves for retten. Unge Khoshal bør ta dette opp med Namsfogden, og etter det jeg har sett av saken hittil, tar jeg det for gitt at han kommer til å vinne i en rettssak, uttaler Hjort, som selv er utdannet advokat av yrke.

BREVET: Her kan du lese hele brevet fra huseieren.


Rammer Tromsøs rykte

- Unge Khoshal har her havnet i en fortvilet situasjon, hvor han har vært på desperat boligleting, fått et tilbud, klart å samle sammen nok penger til å flytte inn, for så å bli kastet ut på denne måten, sier Hjort, og fortsetter:

- Her er det to ofre i denne saken. Selvfølgelig er det Khoshal som merker dette sterkest, men også Tromsøs rykte som en varm og inkluderende by rammes av en slik oppførsel, tordner ordføreren.

Hjort gjentar at han tar det for gitt at saken vil havne for retten, ikke bare grunnet en ulovlig utkastelse, men også fordi huseieren skal ha tatt seg inn i leiligheten ulovlig i forkant av at han la igjen dette brevet.

Utleieren er ikke velkommen i Tromsø

- Denne utleieren virker jo åpenbart å være helt uten skrupler. Dette bør ryddes opp i. Vi kan ikke ha slike utleiere her i byen, han er rett og slett ikke velkommen i vårt Tromsø, sier Hjort, og fortsetter:

- Jeg ser jo også av dette brevet huseieren har lagt igjen at han truer unge Khoshal med "Myndighetene". Vel, nå er det jo slik at jeg representerer myndighetene i denne byen, og jeg ønsker derfor å stille som garantist for eventuelle utgifter unge Khoshal måtte ha i forbindelse med en rettssak.

Les flere saker fra Nordlys.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere