*Nettavisen* Nyheter.

Ordknapp Mæland etter Kongsberg-møte

Oslo (NTB): Næringsminister Monica Mæland (H) vil ikke komme med noen vurdering av Kongsberg Gruppens håndtering av korrupsjonsanklagene mot selskapet.

Statsråden avviste alle intervjuforespørsler fra pressen etter telefonmøtet med ledelsen i Kongsberg Gruppen onsdag ettermiddag. I en pressemelding uttaler hun at det er alvorlig at det er tatt ut siktelse mot selskapet, men at regjeringen nå må avvente Økokrims videre arbeid.

- Vi har fått en gjennomgang av saken og av selskapets arbeid med antikorrupsjon. Vi vil videreføre dialogen med selskapet om arbeidet for å forebygge korrupsjon. Vi vil selvsagt også ha dialog med Kongsberg Gruppen om denne konkrete saken framover, uttaler hun.

Mæland, som for tiden er på ferie, sier ingenting om hva hun mener om at selskapet selv gransket saken og la den til side- uten å involvere politiet.

- Vi tar selskapets håndtering til etterretning, sa fungerende kommunikasjonssjef Martine Røiseland i Nærings- og Fiskeridepartementet til NTB tirsdag. På spørsmål om departementet kjente til den interne og eksterne granskingen, svarte hun slik:

- Så vidt vi kan se, har ikke departementet blitt orientert om denne saken tidligere. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.