RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ordreinngang som ventet i USA

Sist oppdatert:
Ordreinngang for varige goder i USA ble på 1 prosent i juli. Det er tredje måneden med økning i ordreingnang til den amerikanske industrien
Det går frem av tall publisert av det amerikanske handelsdepartementet.

Det var ventet en økning på 1 prosent ifølge estimater fra Briefing.com. I juni økte ordreinngang for varige goder med 2,3 prosent fra mai.

Det er økt etterspørsel datamaskiner, mobiltelefoner og biler som trekker opp. Ordreinngangen har ikke økt tre måneder på rad på over et år. Unntaket fra økning var forsvarsmateriell og sivile fly.

Kjerneordreinngangen økte med 0,4 prosent, mens skipning av varige goder økte med hele 2,6 prosent, som er det høyeste på seks måneder.

Durable goods - USA
Dette tallet måler dollarverdien av ordrer for varige goder, definert som varer med en forventet levetid på mer enn tre år.
Tallet blir ansett som en god indikator på kommende aktivitet i industrien, men er utsatt for ganske mye volatilitet og revideringer i etterkant. Spesielt svinger tallene for forsvars- og transportsektoren mye, og mange ser derfor primært på et tall som holder disse utenom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere