RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ordrestrøm i USA

Sist oppdatert:
Næringslivet opplever økende ordreinngang.

Fabrikkordrene i mai steg med 1,2 prosent viser tall fra det amerikanske handelsdepartementet. Dette var helt på linje med hva økonomene hadde ventet. Hvis transport- og forsvarsordre utelukkes fra statistikken økte ordreinngangen med henholdsvis 0,8 og 1 prosent.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Ordreinngangen av varige goder forble uendret på 1,8 prosent, mens en revidering viser at fabrikkordrene steg med 0,5 prosent i april og ikke 0,7 prosent som ble rapportert tidligere. Ikke-varige goder økte med 0,7 prosent etter et fall på 0,2 prosent i april.

Det kom også tegn på at investeringene tiltar. Ordreinngangen av kapitalvarer som ikke omfatter forsvarmateriell og ekskluderer økte med 4,7 prosent i mai etter at ordrene falt med 3,5 prosent i april.

Antallet uoppfylte ordre falt med 0,2 prosent og det er åttende måned på rad disse falt, men fallet er mindre enn hva tilfellet har vært de siste månedene. I april og mars falt antallet uoppfylte ordre med 1,1 prosent og 1,7 prosent i henholdsvis april og mars.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere