*Nettavisen* Nyheter.

Øresundsbroen stengt under storm som herjer i Sverige og Danmark

Folk ser utover havet fra et utkikkspunkt i Malmö i påvente av stormen Gorm, som er ventet inn over Sverige ved midnatt. Foto: Johan Nilsson / Tt (NTB scanpix)

En rekke bruer er stengt, tog er innstilt og folk bes holde seg innendørs på grunn av stormen «Gorm» som er på vei inn over Danmark og Sverige.

29.11.15 22:46

Stormen kan gi vindkast opptil orkan styrke.

Søndag kveld ble både Storebæltsbroen, som forbinder øyene Fyn og Sjælland, samt Øresundsbroen, som forbinder Malmö med København, stengt, opplyser politiet. Tidligere ble også Lillebæltsbroen mellom Jylland og Fyn stengt fordi vindkastene gjør det farlig å ferdes på bruene.

Stenger jernbanenettet

Fra klokken 22 stenges jernbanenettet for S-togene i København-området, samt Kystbanen mellom København og Helsingør. For intercitytog, regionaltog og lyntog er reiserutene endret til kun én avgang i timen fra klokken 18. Endringene varer til stormen er over, og det ventes normal drift fra mandag morgen.

Uværet har også ført til at fotballkampen mellom Midtjylland og FC København er avlyst.

Sent søndag kveld er stormen ventet å komme inn over Sverige fra vest. Ifølge prognosene vil det være en noe svakere Gorm som rundt klokken 22 når det svenske fastlandet. Det er imidlertid utstedt advarsler for Halland, Skåne, Blekinge, Kronoberg, Gotland og Öland. Stormen ventes å nå sitt høydepunkt rundt midnatt.

– Vi råder folk til å holde seg innendørs, sier Johan Wallin ved Räddningstjänsten i Halmstad.

Avlyser Color Line-seilinger

Color Line avlyser to seilinger med Superspeed mellom Kristiansand og Hirtshals mandag formiddag på grunn av stormen i Skagerrak.

– De dårlige værmeldingene gjør at vi kansellerer avgangen fra Kristiansand klokken 08.00 mandag morgen, og fra Hirtshals 12.15, opplyser salgs- og markedssjef Nina Moland Andersen i Color Line i Kristiansand til Fædrelandsvennen.

Neste avgang skal etter planen være klokken 16.30 fra Kristiansand.

Søndag kveld var båten fra Hirtshals rundt 40 minutter forsinket på grunn av uværet, med forventet ankomsttid klokken 00.40.

– Det er en del sjø, men om folk holder seg i ro så går det bra. De kan jo også ta en sjøsyketablett, sier Andersen.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag