Gå til sidens hovedinnhold

Organisasjon vil ha ungdom med ADHD i Forsvaret

Oslo (NTB): Organisasjonen ADHD Norge ønsker at personer med ADHD skal få lov til å gjennomføre militærtjeneste, men mener folk med denne diagnosen blir diskriminert.

ADHD Norge mener at enkelte med diagnosen er velegnet for militærtjeneste, men hevder at ungdom med ADHD kategorisk blir ansett som ikke tjenestedyktig, skriver ABC Nyheter.

Verken Likestillings- og diskrimineringsombudet eller Likestillings- og diskrimineringsnemnda ga i fjor høst organisasjonen medhold i at Forsvaret diskriminerer personer med ADHD. Ifølge nemnda finnes det allerede en reell mulighet for individuell vurdering, noe ADHD Norge mener ikke stemmer.

- Mindretallet i nemnda støttet ADHD Norges syn om at dette er diskriminering. Også en ekstern juridisk vurdering støtter oss i det. Derfor kjører vi sak mot nemnda som vi mener har fattet feil vedtak, sier generalsekretær Tor Eikeland til avisa.

Ifølge ABC Nyheter gjør Forsvarsdepartementet det klart at det mener dagens metoder for utvelgelse ikke er gode nok. Rutinene i sesjonsordningen er derfor besluttet endret. På et skjema skal ungdom framover kunne krysse av på om de ønsker en individuell vurdering av sin sykdom, funksjonshemning eller skade. (©NTB)

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget