Gå til sidens hovedinnhold

Organisasjoner retter krass kritikk mot Emiratene

Dubai (NTB-DPA): Menneskerettighetsorganisasjoner retter krass kritikk mot styresmaktene i De forente arabiske emirater for måten de behandler kvinnelige voldsofre på.

Ofre for seksuelle overgrep får ikke tilstrekkelig rettslig beskyttelse i De forente arabiske emirater, fastslår Emirates Centre for Human Rights. Tvert imot er det vanlig at ofrene selv blir straffeforfulgt.

For at noen skal bli funnet skyldig i voldtekt, krever landets lover enten en tilståelse eller vitneprov fra fire voksne menn. Når dette kravet ikke er oppfylt, er det vanlig med en tiltale om «samleie utenfor ekteskapet».

Ifølge Emirates Center for Human Rights er det nå på høy tid at landet endrer loven for å sikre beskyttelse for voldsofre og gjøre det lettere å melde fra om overgrep.

Også andre menneskerettighetsorganisasjoner retter krass kritikk mot De forente arabiske emirater. Marte Dalelvs sak er ikke unik - tvert imot har flere utenlandske kvinner, deriblant to briter og en australier, fått lignende dommer mot seg etter å ha blitt brutalt voldtatt i Dubai, påpekes det.

Human Rights Watch betegner landets rettspraksis er «skammelig» og fastslår at det er på tide med en endring. (©NTB)

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka